Mobil oyun pazarının genişlemesi uygulama geliştiricilerine ciddi miktarda para kazandırıyor. Buna en güzel örnek; Clash of Clans, Candy Crush ve Angry Birds oyunları olarak gösterilebilir. Bazı oyunlar da oyuncu sayısından çok tanıtım filmleri ile gündeme gelmeye başladı.

Game of War, oyunun içeriğinden çok Kate Upton temalı reklamları ile ön plana çıkan oyun olarak karşımıza çıkmıştı. Super Bowl’da gösterilen Kate Upton’ın başrol oynadığı Game of War reklamı firmanın gelirlerin artmasını sağladı. Açıklanan rakamlara göre reklam filminden sonra Game of War, 1 milyon dolarlık gelir artışı gösterdi. Tabii bu gelir artışına, oyundan çok Kate Upton’ın seksi reklam filmlerinin etkili olduğu söyleyebiliriz.

video##1542##player

Sadece televizyonda 9.000 defadan fazla yayınlanan reklam filmlerinin, YouTube üzerinde izlenme rakamı ise 10 milyonun üzerinde olduğunu belirtelim. Ücretsiz olarak sunulmasına karşılık uygulama içi satın alma seçeneklerinin bulunduğu Game of War'da en büyük gelir artışı bu bölümde gerçekleşmiş. Geliştirici Machine Zone'un açıklamasına göre Kate Upton reklamlarından sonra oyun içi satışlarda %100 artış yaşanmış.