GTA 5 uzun süre bekleyişten sonra bilgisayarlara çıktı ancak bazı talihsiz oyuncular çeşitli sorunlardan dolayı bir türlü oyunu oynamaya başlayamadı. Bu yazımızda Rockstar’ın bazı sorunlar için yaptığı çalışmaları ve sunduğu çözümleri paylaşacağız.

GTA online araçlarını kaybetme

Eğer GTA Online ilerlemenizi Xbox 360 veya Playstation 3‘ten PC’ye transfer ettiyseniz ve 2013’ün Aralık ayından beri oynamıyorsanız, GTA Online’daki kayıtlı araçlarınızı kaybedebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için, Rockstar size hesabınıza PC’ye transfer etmeden önce konsolda giriş yapmanız gerektiğini söylüyor.

Rockstar‘dan belirtilene göre;

– PS3 veya Xbox 360’da GTA Online‘a giriş yapın. Eğer uzun süredir oynamıyorsanız, bir güncelleme yapmanız gerekecek (Title Update).

– Oyunu duraklatın

– Online sekmesine gelin

– GTA online’dan ayrıl seçeneğini seçin

– Çıkış yaptığınızda oyun son güncellemeyi kaydetmeyecek ve araçlarınız artık düzgün bir şekilde PC’ye aktarılacak.

GTA 5 ‘ten ayrıldığınızda, sağ altta turuncu bir kaydediliyor simgesi göreceksiniz. Simge kaybolduğunda oyun kaydedilmiş olacak ve artık PC’ye transfer yapmanızda herhangi bir engel olmayacak. Tabii ki bu bir kesin çözüm değil. Eğer hala aynı hatayla karşı karşıya iseniz, Rockstar’a bir destek talebinde bulunabilirsiniz.

Windows hesap isimleri

Eğer bir güncelleme indirirken oyun askıda kalıyorsa veya “The Rockstar update service is unavailable (code 1)” gibi bir hata alıyorsanız bu sizin Windows hesap isminizden kaynaklanıyor olabilir. Windows hesap isminizde bir numaradan (0-9) veya bir harften (büyük veya küçük A-Z) başka bir karakter varsa bu oyunun düzgün çalışmasını engelleyebilir. Bu sorun Türkçe karakter kullanılmasından da kaynaklanıyor olabilir.

Rockstar aynı zamanda bu sorunu çözmek için çalışıyor. Bu süre zarfında, belirtilen karakterler doğrultusunda yeni bir hesap açabilirsiniz.

Bu sorunun kesin çözümü ile ilgili bir bilgi yok. Ancak çözüm geldiği zaman Rockstar’ın destek sitesinde bu yayınlanacaktır.

Windows Media Player bulunamadı

Eğer bilgisayarınızda Windows Media Player yükle değil ise, “Unable to detect Windows Media Player on your system. Please install Windows Media Player, then retry the installation.” şeklinde bir hata alabilirsiniz.

Şu adımları takip edin;

– Denetim masasını açın

– Programlar bölümüne gelin

– Windows özelliklerini aç veya kapat’ı seçin

– Burada Windows Media Player’in seçili olduğundan emin olun

– Eğer değilse seçip Tamam’a tıklayın ve Windows Media Player’in yüklenmesini bekleyin.

Rockstar Social Club

Oyunda karşımıza çıkan hatalardan biri de Rockstar Social Club hatası. Bu sorunla ilgili birden çok hata mesajı var. Bunlar;

– Social Club failed to initialize

– Social Club failed to load due to an incomplete installation. Please exit the game and re-install the latest version of the Social Club.

– A newer version of Social Club required. The updater may have failed. Please exit the game and install the latest version of the Social Club.

Eğer bu hatalardan birini alıyorsanız, Social Club’ı buradan kendiniz tekrar yükleyebilirsiniz. Ancak bunu yaparken görev yöneticisinden GTA5.exe, PlayGTAV.exe veya GTAVLauncher.exe’nin çalışmadığından emin olun.

Eğer bu sorununuzu çözmezse aşağıdaki adımları da deneyebilirsiniz;

– Steam’de oyun önbellek dosyalarını doğrulayın(Sadece steam versiyonu için). Steam’ı yükleyin. Kütüphaneden (Library) oyuna sağ tıklayın ve seçenekleri açın. Yerel dosyalar (Local files) sekmesine gelin ve oyun önbellek dosyalarını doğrula (Verify integrity of game cache) butonuna tıklayın. Steam bu işlemi yaparken bir kaç dakika bekleyin.

– GTA 5’i yönetici olarak çalıştırın. GTA 5’in dosya konumuna gidin. PlayGTAV.exe simgesine sağ tıklayın. Yönetici olarak çalıştır seçeneğine tıklayın.

– DirectX ve Visual C++ en son versiyonuna sahip olduğunuzdan emin olun. Son versiyonları buradanindirebilirsiniz.

– Eğer yüklenirken asılı kalırsa, hesaba otomatik giriş başarısız olmuş olabilir. Home tuşuna basın ve kendiniz girmeyi deneyin.

– Antivirüs programnızı devre dışı bırakmayı deneyin.

– Social Club’ın doğru yerde yüklü olduğundan emin olun. (Program Files/Rockstar Games/Social Club)

– Hesap isminizde Türkçe karakter bulunması da bu soruna neden olabilir.

Rockstar yeni çıkardığı güncellemeyle bu sorunların bazılarına kesin çözümler sundu. Ama eğer hala benzer hatalar alıyorsanız yazımızdan faydalanabilirsiniz.