Riot Games, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan “League of Legends Şampiyonluk Ligi” başladı. Sezon boyunca Türkiye’nin önde gelen profesyonel eSpor takımlarının çekişmeli mücadelelerine sahne olacak ligde, Ağustos’ta gerçekleştirilecek muhteşem finalle şampiyonluk kupası sahibini bulacak.
Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games Türkiye, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan ‘League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin başladığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.
Dünyada milyonlara hitap eden eSpor heyecanını Türkiye’ye taşıyan Şampiyonluk Ligi, sezon boyunca profesyonel takımların çekişmeli mücadelesine sahne olacak. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak Lig boyunca gerçekleştirilecek müsabakalar sonucunda final mücadelesine hak kazanan takımlar, Ağustos’ta gerçekleştirilecek muhteşem finalde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek. Şampiyon takım ise uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek.

Beşiktaş, eSpor liginde mücadele edecek dünyadaki ilk spor kulübü oldu
Türkiye’nin ilk ‘Profesyonel eSpor Ligi’ni hayata geçirmenin eSpor’u desteklemek adına ortaya koydukları çabalar için önemli bir dönüm noktası
olduğuna dikkat çeken Riot Games Türkiye eSpor Yöneticisi Bora Koçyiğit, şunları söyledi: “Riot Games olarak Türkiye’de eSpor kavramını daha geniş kitlelerle buluşturmak ve yaygınlaştırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımız neticesinde dünyada bir ilk gerçekleşti ve Beşiktaş profesyonel eSpor ligine dahil oldu. Bunun bir benzeri daha yok.”
“Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla kişinin katılımıyla Ülker Sports Arena’da gerçekleştirdiğimiz League of Legends Türkiye Finali’nden lider ayrılan takımın Dünya Şampiyonası’nda bölge elemelerine kadar yükselmesi bizim için büyük bir adımdı. Bu yıl gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle bu vizyonumuzu bir adım daha ileri taşıdık ve Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan Şampiyonluk Ligi’ni hayata geçirdik.”
Türkiye’nin, sahip olduğu genç nüfusla eSpor alanında benzersiz bir potansiyel ortaya koyduğuna işaret eden Koçyiğit, şöyle devam etti: “Türkiye’de League of Legends’a gönül verenler arasından eSpor ateşini körükleyecek, uluslararası turnuvalarda ülkemizi gururlandıracak bireylerin ve takımların doğacağına inanıyorum. Türkiye’deki çabalarımızla bu potansiyeli keşfetmek ve güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu yıl heyecan verici mücadelelere sahne olacak Şampiyonluk Ligi’nde öne çıkan takımların başarılarıyla Türkiye’yi eSpor alanında gururlandıracağı günlerin şimdiden heyecanını yaşıyoruz.”

Turkcell Bireysel Pazarlama Gençlik Segment Direktörü Bahar Uçanlar ise konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’nin en büyük gençlik kulübü gnçtrkcll, oyun dünyasının gençler için ne ifade ettiğini çok iyi biliyor. Riot Games iş birliği ile Leauge of Legends efsanesine ortak olmamızın ardında, bu dünyaya yüklediğimiz anlam var. Oyunların kurduğu yeni dünyalar, artık bir vakit geçirme aracı olmanın çok ötesinde. Profesyonelleşen yeni dünyası, eSpora yaptığı yatırım ve lig tasarımıyla League of Legends gençliğe ilham veriyor, onları daha iyi olmak, mücadeleye katılmak için harekete geçiriyor. gnçtrkcll’i LoL Şampiyonluk Ligi’ne sponsor olmak üzere harekete geçiren, işte bu ilham verme gücüne sahip olması. Bugüne dek pek çok farklı alanda gençlere ilham kaynağı olmaya çalıştık ve bu kavramı çok önemsiyoruz. Amacımız, bir yandan gençlerin yaratıcılığını ve yeteneklerini desteklemek, bir yandan da eSpor dünyasının resmi olarak tanınmasına katkıda bulunmak. Bunu da yaparken, tabii ki hem profesyonel gençlerimizin hem de profesyonel olmayan ama bu oyuna gönül veren tüm izleyici ve oyuncuların iletişim anlamında ihtiyaçlarını karşılamak, GSM dışı oyun alanındaki ilgilerini desteklemek için tüm teknolojimizle var olacağız. gnçtrkcll olarak “iyi oynayan kazansın diyoruz. eSpora gönül veren arkadaşlarımız da gnçtrkcll’e ‘GG WP’* yanıtı verirse ne mutlu bize!”
 
Coca-Cola Türkiye Sponsorluk ve Marka İşbirlikleri Müdürü Nazlı Berberoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Online oyunlar artık tüm dünyada başlı başına bir spor kategorisi olarak eSpor altında toplanıyor. Coca-Cola olarak, küresel düzeyde sporun en büyük destekçisi olmanın yanı sıra, hızla gelişen eSpora da yatırım yapıyoruz. Riot Games ile yaptığımız ortaklıkla, eSporun uluslararası spor dalları arasında önemli bir yere gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Coca-Cola Zero ile League of Legends oyuncularının en büyük destekçileri arasında yer alıyoruz; bu işbirliğimizle birlikte League of Legends oyuncuları, Coca-Cola Zero olarak gerçekleştireceğimiz birçok sürprize tanık olacaklar."

Türkiye’de Lisanslı eSporcu Sayısı 3 Bine Yaklaştı
Tüm dünyada kısa sürede büyük hayran kitlelerine ulaşan eSpor, ülkemizde de büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’de eSpor adına 7 bin 757 kayıtlı takım, 42 bin 664 takıma kayıtlı oyuncu ve 2 bin 560 lisanslı sporcu yer alıyor. Riot Games eSporun gelişmesi için 2014 yılı içerisinde 700’den fazla turnuva gerçekleştirdi.
*GG WP= “Good Game Well Played” (güzel oyundu, iyi oynadınız). İnternet jargonunda genellikle karşı takıma oyun sonunda, o oyunu takdir ettiklerini göstermek için ifade ettiği kısaltma.

On binleri Statlarda, Milyonları Ekran Başında Topluyor
eSpor, seyirci konusunda da büyük bir kitleyi peşinden sürüklüyor. Geçtiğimiz yıl 12 Temmuz’da gerçekleştirilen League of Legends Türkiye Büyük Finali için 10 binden fazla eSpor sevdalısı Ülker Sports Arena’ya akın etmiş, 265 bin 550 kişi final mücadelesini bilgisayarları başından canlı olarak izlemişti.
Seul’de gerçekleştirilen League of Legends Dünya Şampiyonası finali de 27 milyondan fazla izleyiciyi ekrana bağlamıştı.

Şampiyonluk Ligi Her Hafta Canlı Yayınlanacak
Şampiyonluk Ligi’nde 8 profesyonel takım sabit fikstür çerçevesinde her hafta sonu karşı karşıya gelecek. Riot Games Türkiye ofisindeki özel odalarda yapılacak maçlarda takımlar ligde üst sıralarda yer almaya çalışacak. Tüm karşılaşmalar Riot Games Türkiye’nin kendi stüdyosu ve resmi Twitch kanalı üzerinden yorumcuların anlatımıyla canlı olarak yayınlanacak. Her hafta sonu 10 binlerce hayranın internet yayınını izlemesi bekleniyor.

Türkiye eSporda Başarılarıyla Göğsümüzü Kabartıyor
Geçtiğimiz yıl League of Legends Türkiye Finali’nin galibi Dark Passage, ardından Almanya’daki Gamescom fuarında düzenlenen IWC’yi de kazanarak Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme hakkını kazanmış ve League of Legends Dünya Şampiyonasında mücadele ederek dünyanın en iyi 16 takımı arasında yer almaya hak kazanmıştı.