System Update 2.00 ile gelecek olan Share Play, arkadaşlarınızın oyununuza müdahil olmasına izin verecek. Arkadaşınız, o an oynadığınız oyuna sahip olmasa bile oyuna katılabilecek. Sonbahar aylarında PS4'e sunulması planlanan güncelleme, konsola gelen ilk büyük güncelleme olacak.

Sony'ye göre "Gamepad'i yanınızdaki arkadaşınıza uzatmaya benzeyen" işlev, küçük bir farkla, ekrandaki görüntüyü internet üzerinden paylaşarak çalışmakta. Gamescom 2014'te bahsedilen System Update 2.00 yenilikleri bu kadarla da sınırlı değil.

Haziran'da E3'te sözü verilen ayrı YouTube uygulaması desteği, güncellemeyle beraber konsola ilave edilecek. Buna ek olarak PS4, oyunlardan kaydettiğiniz videoları YouTube'a yükleyip tüm dünyaya göstermenize izin verecek. Yenilikler arasında arkadaşların arkadaşlarını ekleme önerileri, gerçek isim araması, arkadaşların yayınlarına anında erişim de var.

Sony, System Update 2.0'ın tam olarak ne zaman geleceğini söylemiyor. Ancak "önümüzdeki aylarda" System Update 2.0'ın getireceği diğer yeniliklerin tanıtılacağını bildiriyor.