Sony, PlayStation 4 ve PS Vita modellerini Çin'de satışa sunuyor. PS4 2.899 Yuan ve PS Vita 1.299 Yuanlık fiyat etiketleri ile piyasaya sürülmesiyle, PlayStation iş kolunun 11 Ocak 2015 tarihinden itibaren Çin Halk Cumhuriyeti’nde de faaliyete geçeceğini açıkladı. PS4 ve PS Vita’nın piyasaya sürülmesi ile birlikte, Sony, Çinli kullanıcıların PlayStation üzerinde kusursuz bir deneyim yaşamasını sağlamak üzere güçlü satış sonrası hizmeti de sağlayacak.
Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Grup CEO’su Andrew House “PS4, PlayStation donanım tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir hızda büyürken küresel oyun camiası da sadece PlayStation üzerinde temin edilebilen en üst düzey eğlence deneyiminin keyfini sürüyor. Muazzam potansiyele sahip bir pazar olan Çin’deki şirketimizi tam olarak faaliyete geçirmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sadece PlayStation üzerinde mümkün olan heyecan verici yazılımlar, kullanışlı hizmetler ve eğlence deneyimleri sunmak için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuşuyor.
Sony Computer Entertainment Worldwide Studios ile birlikte, 70’i aşkın üçüncü taraf yazılım geliştirici ve yayıncının Çin’deki oyunseverlere sürekli olarak çok sayıda yazılım sunması planlanıyor. Ayrıca, King of Wushu (Suzhou Snail Digital Technology CO., Ltd), Mr. Pumpkin Adventure (Shanghai Youju Information Technology Co., Ltd) ve One Tap Hero (Shanghai Kena Information Technology Co., Ltd) gibi Çinli oyun geliştiriciler tarafından yaratılan çeşitli heyecan verici oyunlar temin edilebilecek.