Brezilya merkezli dijital ödeme şirketi UOL BoaCompra ile 72 milyon etkin hesapla dünyanın en büyük online oyun dağıtım platformu Steam’in ve Counter-Strike, Dota 2, Team Fortress gibi popüler oyunların yaratıcısı olan VALVE, ortak bir açıklamayla, UOL BoaCompra’nın Steam üstünde Türk Lirası’nı ve Türkiye’ye özgü ödeme seçeneklerini destekleyeceğini duyurdu.
VALVE, 2012 yılından bu yana Brezilyalı oyuncuların Steam’de ödeme yapabilmeleri için UOL BoaCompra’nın yerel ödeme seçeneklerini kullanıyordu. Varılan anlaşmayla bu başarılı iş birliği, online PC oyunlarının en çok oynandığı ülkelerden biri olan Türkiye’ye taşınıyor.
VALVE CFO’su Mark Richardson, konu hakkında “Brezilya’daki deneyimlerimiz göz önüne alındığında, Türkiye’de yerel para birimi kullanma ve ödeme yöntemlerine açılma sürecinde iş ortağı olarak UOL BoaCompra’yı tercih etmemiz son derece doğal.” açıklamasını yapıyor.
Steam, bu yıla kadar dünya çapında yalnızca beş adet para biriminin kullanımına olanak tanıyordu. Türkiye’de ise oyuncular, dolar üzerinden uluslararası kredi kartları ve temel yerel ödeme seçenekleri ile işlem yapabiliyorlardı. İş birliği sayesinde Türkiye’deki Steam kullanıcıları, UOL BoaCompra üzerinden; mobil, banka havalesi, kredi kartı ve PTT gibi yerel ödeme seçeneklerini kullanabilecekler.
UOL BoaCompra EMEA İş Geliştirme Müdürü Mario Baumann ise konu hakkında şöyle diyor: “VALVE ile kurduğumuz güçlü ilişkiyi Türkiye’ye taşımaktan ve Türkiye’deki oyunculara Steam’de yapacakları alışverişlerde güvendikleri ödeme seçeneklerini kullanma imkânı tanımaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Geçmişte Brezilya’daki iş birliğimizde de gördüğümüz gibi, BoaCompra’nın yerel ödeme sistemini kullanmak Steam’i Türkiye’de daha fazla kullanıcıya ulaştıracaktır.”
UOL BoaCompra, Türk Lirası’nın ve yerel ödeme yöntemlerinin Steam’de kullanılmasını kutlamak için bir ay boyunca Facebook sayfasında sürecek bir çekiliş düzenliyor. Çekiliş kapsamında haftada iki kullanıcı olmak üzere, toplamda 10 şanslı kullanıcı VALVE Complete Pack koduna sahip olacak. VALVE Complete Pack kodları, Steam’de bulunan Counter Strike, Left 4 Dead 2, Team Fortress ve daha birçok VALVE oyununun kilidini açıyor. Çekilişe katılmak ve kampanya hakkında ayrıntılı bilgi almak için UOL BoaCompra’nın Facebook Türkiye sayfasını (www.facebook.com/BoaCompra.TR) ziyaret edebilirsiniz.
UOL BoaCompra halen; Latin Amerika, Güney Avrupa ve Türkiye gibi geniş coğrafyalara yayılan piyasalarda 190’dan fazla oyun yayıncısı ve geliştiricisi ile çalışıyor. Son iş birliğiyle UOL BoaCompra, Ağustos ayında Türkiye’ye girişinin ardından, Türkiye’deki online oyunlar için en kapsamlı ödeme çözümlerini sunmaya ve en popüler oyunları oyunculara ulaştırmaya yönelik ikinci adımı atmış olarak görülüyor.