Video oyunları Hollywood’u aratmayan bütçeleriyle dikkat çekiyor. “Destiny” isimli oyun, 500 milyon dolarlık (1.2 milyar TL) fiyatıyla yeni bir rekorun sahibi oldu.  
Yüksek bütçesiyle sektördeki çıtayı oldukça arttıran oyun, günümüzden 700 yıl sonrasını konu alan bilim kurgu bir senaryoya sahip. İnsanlığın uzaylılara karşı vediği savaşı konu alan oyun, bütçesiyle çoğu Hollywood filmini ikiye katladı. 

Yayımcının ana firması Activision Blizzard'ın CEO'su Bobby Kotick, yaptığı açıklamada Destiny için yapılan dünya çapındaki perakende ve toplu siparişlerin değerinin 500 milyon doları aştığını söyledi. Oyunun geliştiricisi Bungie, yaklaşık 7 sene önce Microsoft'tan ayrılmış ve Activison Blizzard ile bir araya gelerek Call of Duty gibi popüler oyun serilerini devam ettirmişti.

Activision Publishing yöneticisi Eric Hirshberg ise yaptığı açıklamada "Destiny'ye yaptığımız yatırımların ve ona olan inancımızın bize geri döneceğinden emindik" dedi ve ekledi: "Ancak bunu ilk gün yapacağımıza çoğu kişi inanmamıştı." Hirshberg, "en önemlisi Destiny, oynamaktan vazgeçemeyeceğiniz bir oyun" diyor.

Activision, bu tarihe geçen çıkış birlikte oyunun "bir sonraki milyar dolarlık marka"ya dönüşeceğine olan inancını güçlendirdi. 

60 dolar (130 TL) fiyatla satışa sunulacağı iddia edilen oyununun yarım milyar dolarlık yatırımın ardından kar edip edemeyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.