Sony, 10 Ekim 2013’te Japonya’da gerçekleştirilen başarılı lansmanın ardından yeni PlayStation®Vita (PS Vita) Wi-Fi modelini (PCH-2000 serisi) Türkiye’de piyasaya çıkacağını duyurdu. Daha modern şekli ve 1 GB dahil belleğiyle yeni PS Vita Wi-Fi modeli, Türkiye’de 17 Ekim 2014 tarihinde, 749 TL’lik tavsiye edilen perakende fiyatı ile satışa sunulacak.
 
Yeni PCH-2000 serisi portatif oyun keyfini yeni bir düzeye taşıyor. Dahili mimarisi tamamen baştan tasarlanan yeni PS Vita sistemi ilk sürümden yaklaşık yüzde 20 daha ince, yüzde 15 daha hafif, bu da eğlence sisteminin taşınmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca yüksek çözünürlüklü LCD, PS Vita’nın en muhteşem özelliklerinden biri olan 5 inç’lik ön ekran için yeni bir özellik. LCD teknolojisinin son yıllardaki hızlı ilerleyişi sayesinde yeni ekran, kullanıcılara PS Vita’nın en önemli özelliği olan en yüksek düzeyde görüntü kalitesini sağlıyor ve böylece derin, sarmalayıcı bir oyun deneyimini mümkün kılıyor. Üstelik artık PlayStation®4’teki (PS4) oyunların çoğuna PS Vita’da Remote Play ile erişilebiliyor. Çevrimiçi Çok Oyunculu Mod ile, kullanıcılar arkadaşlarına bağlanabiliyorlar ve PSNSM’de sosyal oyun deneyiminin keyfine varabiliyorlar.
 
Küçültülmüş gövde ve kavisli şekil
 
Yeni modern PS Vita sisteminin gelişmiş, ergonomik, kavisli bir şekli var. Küçültülmüş gövdeyle birlikte, kullanıcılar daha rahat şekilde oyun oynama deneyiminin tadını çıkarıyorlar. Ayrıca, PS düğmesi / START (Başlat) düğmesi / SELECT (Seç) düğmesi değiştirilerek, kullanıcıların daha kolay basabilmesi için yuvarlak ve dışbükey bir şekil aldı.
 
İyileştirilmiş kullanım kolaylığı
 
1 GB dahili bellek kartı içeren PS Vita, kullanıcıların ayrı bir PS Vita bellek kartı veya herhangi bir çevre birim aygıtı[1] satın almadan oyunların keyfini sürmesini sağlıyor. Ayrıca, yeni PS Vita sisteminin üst tarafında kullanıcılara güç durumu veya gelen mesajlar gibi bilgileri ileten güç göstergesi ile bildirim göstergesi yer alıyor. Dahası, yeni PS Vita sisteminde bir de mikro USB portu bulunuyor; kullanıcıların kendi USB kablolarından (akıllı telefonlar, şarj veya veri yedekleme için kullanılanlar gibi) yararlanmasını sağlıyor.[2]
 
Daha uzun pil ömrü
 
Yeni PS Vita sisteminin baştan tasarlanmış olan dahili mimarisi ayrıca pil süresini uzatmaya da katkıda bulunuyor, oyun oynama süresini yaklaşık 4-6 saate (şu anki model yaklaşık 3-5 saat), video izleme süresini ise yaklaşık 7 saate (şu anki model yaklaşık 5 saat) çıkarıyor.