Video oyun dünyasında son yılların en etkili akımlarından bir tanesi olarak E-Sports'u, bir diğeri olarak da Video Streaming unsurunu gösterebiliriz. Tabii ki E-Spor alanında yıllardır çalışmalar vardı, ancak son birkaç yıldır hem kapsam hem de bu çalışmalardan elde edilen kazançlarda büyük gelişmeler yaşandı. Haliyle büyüyen pazarlar birçok firmayı da yeni fırsatlar aramaya itiyor.
Artık "Twitch" markasını duymayan çok azdır herhalde. Birçok oyuncu, kendi kanalını oluşturarak oynadığı oyunları Twitch aracılığıyla diğer oyuncularla canlı olarak paylaşabiliyor, gerçek zamanlı olarak yorumları okuyarak diğer oyuncularla sohbetler edebiliyor. Eh tabii ki oyuncular tercih ettikçe Twitch'in popülaritesi de giderek artıyor. Peki buna karşılık olarak diğer markalar neler planlıyor? Mesela YouTube'a bakalım.
Dünyanın en büyük video kütüphanesi olarak gösterebileceğimiz YouTube, yakında yeni bir servisle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. YouTube Live isminin verileceği bu servisin canlı olarak video oyunları ve E-Spor karşılaşmalarını yayınlayacağı söyleniyor. Öncelik oyuncular olduğu için de resmi duyuru ve tüm detayların Haziran ayında gerçekleştirilecek olan E3 2015 oyun ve eğlence fuarında gelmesi bekleniyor.