4.5G teknolojisi birçok yeniliğe kapı aralayacak. Bu yeni teknoloji, yüksek mobil hız ve yüksek data kapasitesi sunacak. Akıllı ev ve şehir altyapılarına geçişte önemli bir aşama olarak kabul edilen 4.5G, sağlık ve eğitim gibi alanlarda da hayatı kolaylaştıracak çözümler getirecek. 



Hız kapasitesi artacak
Gündelik hayatta birçok iş ve etkinlik, 4.5G teknolojisi ile kesintisiz bir şekildemobil cihazlar üzerinden yapılabilecek. İhtiyaç duyulan bilgi ve dosyalar, yüksek hızda paylaşılıp, indirilebilecek. Teknoloji ile bulut uygulaması da daha verimli kullanılabilecek. 
4.5G’de hız, kullanılan cihazlara göre değişmekle birlikte veri indirmede 100-150 Mbps’ten başlayıp 375 Mpbs seviyelerine kadar çıkacak. 2GB büyüklüğündeki bir video, 3G’de 780 saniyede yüklenirken, 4.5G’de 54 saniyede indirilebilecek. Veri indirme hızı 14 kat artacak. İnternet üzerinden  kesintisiz ve daha hızlı Oyun oynanabilecek. İnternet hızı, frekans, kapsama alanı, baz istasyonu, coğrafi koşullar, şebeke yoğunluğu, cihaz ve internet sitesine göre değişiklik gösterebilecek.