Dünyanın önde gelen üreticilerinden  ABD merkezli Grandstream Networks’ün sunduğu yeni ürünleri GXV3240 ve GXV3275 Video IP telefonları önde gelen derecelendirme kuruluşlarından biri olan TMC tarafından  Öncü Lync Ürünü (Lync Pioneer) derecesi ile ödüllendirildi.
 
Grandstream masaüstü telefon haberleşmesinde yeni bir çağ başlatıyor
Gömülü Android işletim sistemi bulunduran Grandstream video ip telefonlar içerisinde Microsoft Lync uygulaması ile sesli görüşme ve görüntülü konferans sağlanabiliyor. Üstelik Lync ekosistemi içerisine dahil olabilmek için ek bir modül yada lisanslama gerektirmiyor. Farklı kullanıcı profillerine uygun olarak tasarlanan GXV3240 4,3 inch, GXV3275 ise 7 inch dokunmatik ekrana sahip. Bunun yanı sıra iş verimliliğini artıran Skype, Microsoft Office Mobile, Salesforce gibi birçok Google Play uygulaması ücretsiz yüklenebiliyor.
 
Grandstream firmasının 2002 yılından bu yana Türkiye distribütörü olarak faaliyetlerine devam eden Empatiq İletişim Teknolojilerinin Genel Müdürü Aykut SAĞLAM yaptığı açıklamada; “Herhangi bir üretici tarafından henüz sağlanamayan video görüşme desteği, Lync konforunu Grandstream masaüstü IP telefonunuza getiriyor. Grandstream video ip telefonlar, Video Konferans ayrılacağını toplantı odalarından kurtarıyor. Uçtan uca video konferans alışkanlığını değiştiriyor ve platformdan bağımsız bir tümleşik haberleşme altyapısına dönüştürüyor. Kullanıcılar ürün üzerinde video konferans için masaüstü bir telefonun verdiği konforun yanı sıra Skype, Lync, Google Hangout, TrueConf, Vidyo ve Gotomeeting gibi popüler birçok yazılımı kullanabiliyorlar. Yapılan görüntülü görüşmenin HDMI port aracığı ile monitör ve projeksiyona aktarımı da yapılabiliyor. “ dedi.
Ürünlerin birçok konuda farklılık oluşturduğunu ekleyen Aykut SAĞLAM “Akıllı telefonlar üzerinde kullanılan popüler iş uygulamaları dışında adres defteri, takvim gibi mecraları bluetooth üzerinden video ip telefonlar ile eşleştirilebilmektedir. Akıllı telefon üzerine gelen çağrıları da yanıtlayabildiğinizi yada çağrı başlatabildiğinizi de ekleyelim.” Dedi.
 
TMC CEO’su Rich Tehrani, 2014 Internet Telephony Lync Pioneer Ödülü için yaptığı açıklamada “GXV32XX IP Video Telefonlar her ölçekteki işletme için gelişmiş iletişim ve birlikte çalışma deneyimini Lync platformu ile buluşturuyor. Grandstream’in gelecekteki diğer ürünlerini görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.