Üç büyük kulüpten ikisi (Fenerbahçe ve Galatasaray) yeni sezon hazırlıklarına formalarında göğüs reklamı olmadan başladı. Beşiktaş Vodafone’la 111 milyon dolarlık stad anlaşmasının üzerine 29 milyon dolarlık da göğüs reklamı anlaşmasını ekleyerek sezona mutlu giriyor. Vodafone’un göğüs reklamı anlaşmasının süresi 5 yılı kapsıyor.

Stada yapacağı 5 milyon dolarlık teknoloji yatırımıyla 145 milyon doların üzerinde anlaşmaya imza atan Vodafone-Beşiktaş ikilisinin Başkan ve CEO’ları ile birlikte İngiltere’nin Manchester kentinin yakınında takımın kamp yaptığı otelde bir grup ekonomi gazetecisiyle bir araya geldi.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, bu birlikteliği ‘gönül birliği’ olarak tanımlarken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın ‘İstanbul için büyük bir değer’ olacağını söyledi.

1.250 yeni ‘Yuva’ geldi
Yapılan anlaşmaların önemine değinen Gökhan Öğüt, “Tüm Türkiye genelinde Beşiktaş’ın forma ve lisanslı ürünlerinin satıldığı 52 adet ‘Kartal Yuvası’ mağazası var. Vodafone’un ise yine Türkiye genelindeki ‘Cep Merkezleri’ sayısı 1.250 adet. Artık Vodafone Cep Merkezleri’nde de Beşiktaş forması ve lisanslı ürünlerini satmaya başlayacağız. İlerleyen günlerde Beşiktaş forması özelinde yeni kampanyalarımız olacak. Sadakat programı çerçevesinde müşterilerimize forma hediyesi gibi bir takım çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Bu konuda Başkan Fikret Orman, stratejik birlikteliğin forma satışları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, “Geçen yıl 252 bin forma satmıştık. Bu yıl 400 bin forma satışı hedefliyoruz” diye konuştu.

75 bin kamyon hafriyat
Beşiktaş İnönü Stadı’ndan 75 bin kamyonluk hafriyat çıktığını söyleyen Fikret Orman’a “Stad ağustosa yetişecek” sözü hatırlatıldığında, şu yanıtı verdi: “Evet, ağustosu ben söyledim. Gerçekten çok iddialı bir tarihti. Şimdiki tarih hedefimiz ise ‘en kısa sürede’ bitirmek. Önümüzdeki sezonda, şampiyonluk turunu yeni stadımızda atmak istiyoruz.” Orman, Vodafone Arena açıldıktan sonra 130 milyon TL’lik stad gelirini kovalayacaklarını söyledi.

110 loca satıldı
Fikret Orman mali yapıya şu sözlerle vurgu yaptı:
“Bilançomuzun gelir tarafını artırıyoruz. Mesela bu yıl operasyonel kar açıklayacağız. Yeni stadda yer alacak 146 adet locanın 110 tanesi şimdiden satıldı. VIP’lerle birlikte 27 milyon doları yakaladık. Satışlar bittiğinde 45 milyon doları buluruz.”
Beşiktaş’ın yeni stadında loca fiyatları yeri ve büyüklüğüne göre 150 bin dolarla, 850 bin dolar arası fiyattan satılıyor.
Beşiktaş’ın efsane tribünü Çarşı’yla ilgili de önemli bir bilgiyi bizlerle paylaştı: Kulüp olarak Çarşı logosunun patentini aldık. Ticari ürünlerimizde o logonun tüm yasal hakları kulüp bünyesine geçti.
 
Geliri artırdı 20.4 milyon aboneyi aştı
-  2014 yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıklayan Vodafone, 19 çeyrektir kesintisiz olarak çift haneli büyümesini son üç aylık dilimde de sürdürürken, abone sayısında da 20.4 milyonu yakaladı. Şirketin yılın ikinci çeyreğinde servis gelirleri
-  Vodafone Red tarifeleri faturalı abone bazındaki büyümenin lokomotifi olurken, şirketin, bu kategorideki abone sayısı 8.2 milyona çıktı. Bu rakam toplam abone içinde yüzde 40’a işaret ediyor.
-  Vodafone Türkiye’nin son çeyrekte abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10.3 puan artışla yüzde 36’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 yükseldi.
-  Kurumsal alandaki büyümesini de sürdüren Vodafone Türkiye, bu kategoride mobil servis gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artırdı.

Defile, konser restoran yolda
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Küresel çapta Vodafone, ilk defa bir stada adını veriyor. Bunun için çok kapsamlı inceleme sürecinden geçtik. Global onay gerektiren bir anlaşmaydı. O kadar iyi bir plan yaptık ki hemen kabul edildi” dedi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise şunları kaydetti: “Taraftara ve ziyaretçilere 7 gün açık olan bir kompleks tasarladık. Restoranlar konusunda Ferit Şahenk’in sahibi olduğu D-ream ile temastayız. Ayrıca Moda defileleri ve konser etkinlikleriyle ilgili de Doğuş Grubu şirketlerinden
IMG ile anlaştık.”