10 yıldır spor sponsorlukları ve gelir paylaşım ortaklıkları olmak üzere spora toplam 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea’nın, 10. yılında Türkiye’ye kazandırdığı FCBEscola Istanbul Avea futbol okulu, 20 Ekim 2014’te açılıyor. Dünya çapında 12 futbol okuluna sahip FC Barcelona’nın 13’üncü okulunun İstanbul’da kurulmasını sağlayan Avea; Türkiye’de yabancı spor kulübü işbirliğiyle kurulan ilk futbol okulu olan FCBEscola Istanbul Avea ile futboldaki yeteneğini geliştirmek isteyen gençlere büyük bir fırsat sunuyor. Barcelona Futbol Kulübü’nden birer İspanyol eğitmenin Türk eğitmenler aracılığıyla öğrencilere uygulayacağı sportif ve teknik çalışmalarla öne çıkan okullarda, 20 Ekim’de başlayacak birinci eğitim dönemi 16 hafta sürecek. Okullardaki ikinci eğitim döneminin ise 9 Şubat 2015’te başlaması ve 18 hafta sürmesi planlanıyor.
 
FCBEscola Istanbul Avea; Maslak ve Maltepe Üniversitesi kampüsleri olmak üzere, İstanbul’un her iki yakasında da faaliyet gösterecek. “FCBEscola Istanbul Avea”nın; Maltepe Üniversitesi Kampüsü okulu 20 Ekim’de, Maslak Kampüsü okulu ise 3 Kasım’da eğitime başlayacak.  6-8, 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş gruplarındaki yetenekli öğrencilerin eğitim alacakları FCBEscola Istanbul Avea’da, Türkiye’deki eğitim ve öğretim dönemine paralel bir zamanlamayla, hafta içi 2 gün 1,5’ar saatlik bir eğitim programı uygulanacak. Öğrenciler, hafta sonlarında da ayrıca 1 gün maç yapma imkânına sahip olacaklar. Dünyanın en iyi futbol altyapı eğitim modeline sahip FCBEscola, know how’unu böylelikle Türkiye’ye de taşıyacak.
 
Değişen fiyatlarla farklı eğitim paketleri
 
Daha çok sayıda öğrencinin eğitimden yararlanmasını sağlamak amacıyla, her iki okulda da hafta içi ve hafta sonu olarak farklı eğitim günleri ve saatlerde uygulanacak eğitim programı kapsamında; haftada 1 günlük (375 TL), 2 günlük (450 TL) ve 3 günlük (525 TL) olmak üzere 3 ayrı paket sunulacak. FCBEscola Istanbul Avea’da eğitimler, 3’er aylık dönemlerden oluşan toplamda 3 dönemde gerçekleştirilecek. 3 aylık eğitimin karşılığı ise 1.500 TL olacak.
FCBEscola Istanbul Avea, yaş grubu ve eğitim saatlerine göre farklı kombinasyonlarda sunulan temel eğitim programı dahilinde, süreç içerisinde yaş grupları ve velilerden gelebilecek talepleri de göz önünde bulunduracak. Hafta içi 16.30’dan 20.00’ye kadar 2,  hafta sonları ise 4 farklı antrenman seansının gerçekleştirileceği FCBEscola Istanbul Avea; Maslak Kampüsü’nde cuma, Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde ise pazartesi günleri tatil olacak.
 
Avea müşterilerine indirim avantajı
 
Avea müşterileri FCBEscola Istanbul Avea kapsamında verilecek eğitimlerden kendilerine sunulacak özel indirim fırsatıyla yararlanabilecek.  Eğitim paketleri, Avea Prime tarifesi sahiplerine yüzde 10 indirimle sunulacak.
FCBEscola Istanbul Avea’yla iki ayrı okulda 9 ayda 600’den fazla öğrenciye eğitim verilecek
Yıl boyu toplam 600’den fazla öğrencinin eğitim alacağı ve değerlendirmeler sonucu seçmeleri kazanan erkek-kız tüm öğrencilerin dahil olabileceği FCBEscola Istanbul Avea Futbol Okulu’nun zaman içinde diğer büyük illere de yayılması planlanıyor. FCBEscola, dünya çapındaki tüm okullarında, öğrencilere sadece futbol eğitimi değil aynı zamanda disiplin, sporcu ahlakı ve rakibe saygı gibi kavramları içselleştirmelerini sağlayan bir değerler sistemi de aşılıyor. Barcelona’dan gelecek antrenörün yıl boyunca görev alacağı FCBEscola Istanbul Avea okullarında, FC Barcelona’yı dünyanın en iyi futbol kulübü yapan eğitim ve değerler sistemi ile eğitim verilecek.
 
Avea 180 yetenekli çocuğa burs sağlayacak
 
Avea ve Barcelona’nın yeni projesinde maddi açıdan okul programına katılmakta güçlük çeken yetenekli çocuklar, uzman bir ekip tarafından belirlenecek ve öğrenciler bu okullarda Avea’nın sağladığı burs ile eğitimlerini alacak. Yıl boyunca toplam 180 yetenekli çocuk Avea’nın kesintisiz desteğiyle eğitimlerini tamamlamış olacak. Yapılacak seçmelerle, FCBEscola Camp Avea Projesi’nde olduğu gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç çocuklar için hayata geçirilen Sevgi Evleri’nden çocuklar da yine projeye dahil edilecek. Avea, yetenekli ve dezavantajlı gruptaki çocukların da eğitimden ücretsiz yararlanmasına imkân sağlayacak.
 
Avea CEO’su Erkan Akdemir: “Geleceğin Messi’leri Maslak ve Maltepe’de yetişecek.”
 
Avea CEO’su Erkan Akdemir, FCBEscola Istanbul Avea’nın 20 Ekim’de ilk eğitim dönemine başlayacak olmasını şöyle değerlendirdi: “Kısa süre önce tanıtımını yaptığımız ve kamuoyu tarafından da büyük ilgi gören FCBEscola Istanbul Avea okullarımız 20 Ekim’de eğitimlerine başlıyor. Barcelona ile birlikte Türkiye’ye kazandırdığımız okullarımızla geleceğin Messi’leri Maslak ve Maltepe’de yetişecek. Bugüne kadar spora, sponsorluklarımız ve dünyada bir ilke imza atan gelir paylaşımı modeli ile 135,4 milyon dolar yatırım yaptık. Dünyanın önde gelen futbol kulübü FC Barcelona ile 3 yıl önce başlayan işbirliğimizin bu noktaya geldiğini görmek bizim için gurur verici. Türk futbolunun, FCBEscola Istanbul Avea sayesinde, önümüzdeki yıllarda FC Barcelona altyapısıyla yetişmiş önemli oyuncular göreceğine inancım tam. Avea olarak Türk sporunun gelecekte daha iyi yerlere gelmesi için başta altyapı yatırımları olmak üzere desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”
FCBEscola Istanbul Avea Futbol Okulu kayıtları ve her türlü soru için http://fcbescola.fcbarcelona.com/istanbul/ web sitesinden ve 0212 217 42 44 telefon numarasından bilgi alınabilecek.