Türk Telekom Grubu’nun kredi notu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “yatırım yapılabilir” (BBB-) olarak teyit edildi. Bu başarıda Türk Telekom Grubu’nun güçlü finansal yapısı ve istikrarlı operasyonları önemli rol oynadı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk Telekom Grubu’nun TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye), görünümünü stabil (durağan), öncelikli teminatsız borç notunu (senior unsecured rating) ise "BBB-" olarak teyit ettiğini açıkladı.

Fitch Ratings yayınladığı açıklamada; bu değerlemede Türk Telekom Grubu’nun güçlü finansal yapısı ve istikrarlı operasyonlarının etkili olduğu belirtildi. Grubun, yaklaşık 11 milyon fiber erişimi (homepass), 1,2 milyona yakın fiber abonesi ile sabit ses ve sabit geniş bant hizmetlerinde liderliğini sürdürdüğü ifade edildi. Değerlendirmede ayrıca Türk Telekom Grubu’nun mobil operasyonlarında AVEA ile gerçekleştirdiği hızlı büyüme ve mobil gelirlerinin EBITDA’ya olan katkısı da bu başarının nedenleri arasında gösterildi.