Avea, müşteri odaklı yatırımlarıyla Anadolu’daki büyümesine hız kesmeden devam ediyor. Avea, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 8. büyük şehri Gaziantep’te yaptığı toplantıda hem Gaziantep hem de bölgeye yönelik çalışmalarını değerlendirdi.
 
Toplantıda iş ortakları ve bayileriyle Gaziantep’in Avea’nın büyümesindeki güçlü bölgelerin başında geldiğine dikkat çeken Avea Satış Direktörü Tarık Duvan: “Avea olarak, müşteri odaklı yatırımlarımızla Anadolu’da büyümeye hız kesmeden devam ediyoruz. Buradaki iş ortaklarımız ve bayilerimizle Gaziantep Avea’nın büyümesindeki en güçlü bölgelerin başında geliyor. Sahip olduğumuz abone bazında değerlendirdiğimizde Gaziantep, GAP bölgesindeki abonelerimizin %36’sını; tüm Türkiye’deki abonelerimizin ise %3’ünü oluşturuyor” dedi.
 
Tarık Duvan: “Gaziantep sanayisinin bu kadar güçlü olmasında en gelişmiş iletişim teknolojilerin kullanılması büyük önem taşıyor”
 
Tarık Duvan, Gaziantep’in hem bireysel hem kurumsal bazda teknolojiyi yakından takip eden bir şehir olduğunu ve bölgedeki pek çok işletmenin yeni nesil teknolojileri kendi bünyesine uyarlama konusunda atak davrandığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu, iletişim çağının yakalanması açısından çok sevindirici. Gaziantep’e baktığımızda, buradaki büyük sanayi işyerleri sayısının Türkiye genelinin yüzde 4’ünü, küçük sanayi işyerleri sayısının ise Türkiye’nin yüzde 6’sını oluşturduğunu görüyoruz. Bunlar oldukça dikkat çekici oranlar. Diğer illerle karşılaştırıldığında, Gaziantep sanayisinin bu kadar güçlü olmasında en gelişmiş iletişim teknolojilerin kullanılması kuşkusuz büyük önem taşıyor. Burada bine yakın KOBİ ile yakın temas halinde çalışıyor; onların verimliliğini artırıp işlerini hızlandırmaktan dolayı da gurur duyuyoruz.” 
 
Avea’nın Gaziantep’te abone bazında bir önceki yıla göre %14’lük bir büyüme kaydettiğini belirten Duvan, “Bu nedenle Gaziantep bizim en önem verdiğimiz şehirlerin başında geliyor. Bu durum, buradaki yatırımlarımıza da yansıyor. Altyapı yatırımlarına ara vermeden sistemlerimizi sürekli yeniliyoruz. Gaziantep’teki Avea İletişim Merkezi sayımız 21’e ulaştı ve Avea olarak 350’nin üzerindeki satış noktalarımızla birlikte 500’ün üzerinde kişiye bir istihdam sağlıyoruz” dedi.
 
“Gaziantepli KOBİ’lere Avea’ya gelip ihtiyaçlarınızı söyleyin, biz de size çözümünü sunalım diyoruz”
 
Geleceğin lider şirketlerinin mobil olarak yönetilebilen şirketler olacağını söyleyen Duvan; “Bu bağlamda sanayi ve turizmin hızla geliştiği Gaziantep gibi şehirler için mobilite son derece önem taşıyor. Rekabette farklılaşmak, şirketini geleceğe başarıyla taşımak isteyen kurumların buna özelikle odaklanması gerekiyor. Çünkü mobil erişimin her daim sağlanması şart. O durduğunda işler de duruyor. Sağlık, eğitim, finans, perakende, lojistik ve güvenlik sektörleri başta olmak üzere uzaktan yönetimi mümkün kılarak zamandan ve maliyetten kazandıran teknolojiler hayatımızın merkezinde artık. Birlikte kazanma ve birlikte büyüme ilkemiz, en yeni teknolojilerin uygulayıcısı olarak bizi yeni hedefleri zorlamaya yönlendiriyor. Bu noktada Gaziantepli KOBİ’lere Avea’ya gelip ihtiyaçlarınızı söyleyin, biz de size çözümünü sunalım diyoruz. Özellikle KOBİ’lerin dönüşümünü ve teknolojiye adaptasyonunu hızlandırarak verimliliklerini artırmak üzere sunduğumuz hizmet ve çözümlerle Gaziantep’te 1.000’e yakın KOBİ’yle işbirliğimiz bulunuyor” dedi.
 
Avea İletişim ve Değişim Okulu’nun (AİDO) 3.’sü Gaziantep’ten çıktı
 
Tarık Duvan, Avea’nın çalışmalarında hem müşteri hem de çalışan tarafındaki temel odağı olan ‘İnsan’a yatırım yapmayı hiçbir zaman göz ardı etmediğine dikkat çekti ve bu konuda yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:
 
“Son 1,5 yılda Gaziantep’teki mağaza müdür ve çalışalarından 218’ine tam 16 ayrı eğitim verdik. Markamızı temsil eden her mağaza yöneticisinden bir marka sözcüsü yaratma hedefiyle Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle başlattığımız AVEA İletişim ve Değişim Okulu’ndaki (AİDO) eğitimler de bunlara dahil. Gaziantep’ten bu eğitimleri başarıyla tamamlayan 10 AİM müdürümüz Sabancı-EDU sertifikası alırken; ilk mezunlarını veren AVEA İletişim ve Değişim Okulu’nun (AİDO) Türkiye 3’sü de Gaziantep’ten çıktı.”