Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) cep telefonu kullanıcılarına yönelik bir yeniliğe daha imza attı. BTK’nın internet sitesinde yayınlanan karara göre; elektronik haberleşme sektöründe hizmet veren işletmeler abone ve kullanıcılara bilgilendirme yapılması ve ret imkanı sağlanması halinde ancak izin verenlere mal ya da hizmetlerle ilgili pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilecek.

BTK yaptığı değişiklik de, İşletmelerin abone ve kullanıcılara pazarlama ve tanıtım amaçlı SMS istemediklerine ilişkin ret imkanı ücretsiz olarak sağlama zorunluluğunun olduğunu ve ret talebinin işletmeciye ulaşmasına müteakip üç iş günü içinde abone veya kullanıcılarla yapılan bu tür haberleşmelerin durdurulacağını dile getirdi.

Ayrıca işletmecilere izin vermeyen ya da daha önce verdikleri izni geri alan abone ve kullanıcılarla otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle pazarlama gibi maksatlarla haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getirildi.

İşletmelerin BTK’nın düzenlediği esaslara uymaması halinde ise 15/2/2014 tarihli ve 28914 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümlerinin uygulanacağı bildirildi.