Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'ye seyahatlerinde mobil telefonlarını 60 gün yerine 120 güne kadar kayıt yaptırmadan kullanabileceklerini söyledi.
Bilgin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya'da düzenlenen buluşmada yurt dışında yaşayan vatandaşlara, Türkiye'ye seyahatlerinde mobil telefonların kullanımı konusunda müjde verdiğini anımsatarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte değişiklik yapılması kararı aldığını söyledi.
Söz konusu yönetmelik değişikliğinin kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanacağını belirten Bilgin, yapılan değişiklikle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen mobil cihazların kayıt altına aldırılması için söz konusu yönetmelikle düzenlenen ve 60 gün olan azami sürenin 120 güne çıkartıldığını ifade etti.
Yönetmelik değişikliğinin, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini anlatan Bilgin, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, Türkiye'ye geldikleri zaman mobil telefonlarını 60 güne kadar kayıt altına aldırmaksızın kullanabiliyordu. Ancak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, bu sürenin artırılmasını istiyordu. Söz konusu sürenin 120 güne çıkartılmasıyla yurt dışındaki vatandaşlarımız 4 ay süreyle mobil telefonlarını kayıt altına aldırmaksızın kullanma imkanına kavuşmuş olacak" diye konuştu.
Yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşa yönelik bu düzenlemenin hayırlı olması dileğinde bulunan Bilgin, yeni düzenlemeden Türkiye'ye turist olarak gelen diğer ülkelerin vatandaşlarının da yararlanacağını ve mobil telefonlarını 120 gün süreyle kayıt ettirmeden kullanma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.
Bakan Bilgin, ayrıca, yolcu beraberinde yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınması için gereken sürenin de yeni düzenlemeyle 60 günden 120 güne çıkarılmış olduğunu sözlerine ekledi.