Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu sene 21.si düzenlenen geleneksel Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri (BIMY), bu yıl 17-20 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri tartıştığı BIMY Semineri bu sene bilişim teknolojilerinin geleceğini masaya yatıracak.
 
Türkiye’nin bilişim fotoğrafı çekilecek
 
BIMY Semineri konuşmacıları arasında, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş, Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang, Bilgi Teknolojileri Derneği Başkanı Hakan Bakır gibi kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri yer alırken, mobil ve teknoloji alanlarındaki pek çok markanın yanı sıra; gazeteci Emin Çapa da bulunuyor.
 
Seminerde tartışılacak konular arasında, genişbant ve geleceği, geleceğin bilişim ihtiyaçları, inovasyon ve ar-ge’deki yeni trendleri, büyük veri ve kamu veri merkezi ile siber güvenlik ve sosyal medyadaki gelecek öngörüleri yer alıyor. Global ve Türkiye’den uzman ve akademisyenlerin biraraya geleceği BIMY Semineri, global örnekleri tartışıp, gündemdeki konular da dahil Türkiye’nin bilişim fotoğrafını çekecek.
 
Huawei başdanışmanı Bruin: ‘Genişbant penetrasyonunda yüzde 10’luk artış, ekonomik büyümeye yüzde 1.3’lük etki yapıyor’
 
BIMY Seminerine katılan dikkat çekici bir isimse, sabit ve mobil genişbant konusunda 30 yıldan fazla tecrübeye sahip ve Huawei’de başdanışman olarak görev yapan Nigel Bruin. Toplantıda genişbant internet teknolojisinin ekonomik katkılarından bahsedecek olan Nigel Bruin, Türkiye ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, genişbant penetrasyonunda yüzde 10’luk artışın, yüzde 1.3 oranında ekonomik büyümeyi tetiklediğini söyledi.
 
Bruin, özellikle Telekom ve IT endüstrilerinde Huawei’nin tüm dünyadaki müşterilerine danışmanlık vermenin yanı sıra, stratejik iş danışmanlığı hizmeti veren bir ekibin de liderliğini yapıyor. Nigel Bruin, iş, yönetim ve teknik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, ‘Eve kadar fiber’ gibi yüksek hızlı fiber erişim sistemleri ile bu sistemlerin üzerine kurulan hizmetlere odaklanan, telekom network operatörleri ve kamunun regülasyon kurumlarına doğrudan hizmet veren Singapur Yeterlik Merkezi’nin Direktörü olarak da görev yapıyor.