Avea'nın yılın ilk çeyreğindeki geliri, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 22 artışla 1 milyar 166 milyon lira olarak gerçekleşti.

Avea açıklamasına göre, şirketin yılın ilk üç ayındaki faiz, amortisman ve vergi öncesi karı da (EBITDA) bu dönemde yüzde 95 artarak 212 milyon liraya yükseldi. Bu kapsamda 1 milyar 166 milyon liralık gelir, "en yüksek çeyrek geliri", 212 milyon liraya ulaşan EBITDA ise şirketin "en yüksek birinci çeyrek EBITDA'sı" oldu.


Sonuçlara göre, 2014 yılında sektör ortalamasının 3 kat üzerinde performans göstererek 1,8 milyon net müşteri kazanan Avea, ilk çeyrekte de müşteri kazanımını sürdürdü. Avea, müşteri odaklı hizmet ve fark yaratan kampanyalarıyla ilk üç ayda 310 bin yeni müşteri kazanarak toplam müşteri sayısını 16,6 milyona yükseltti. Özellikle faturalı müşteri tabanındaki büyümesini sürdüren Avea'nın faturalı müşterilerinin sayısı da yıldan yıla yüzde 17 artışla 8,1 milyona ulaştı.

Son 4 yıldır numara taşımayla net müşteri kazanımında liderliği elinde bulunduran Avea, 2015 yılının ilk çeyreğinde de bu alandaki iddiasını sürdürdü. Avea, 2015'in ilk çeyreğinde numara taşımayla 184 bin net müşteri kazandı. Şirketin müşteri başı aylık geliri (ARPU) yüzde 7 artışla 22,1 lira oldu.

Geçtiğimiz yıl data gelirlerinde yıllık 1 milyar lira sınırını aşan Avea, 2015'in ilk çeyreğinde 316 milyon lira data geliri elde ederek, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 56 artış sağladı. Bu artış doğrultusunda data gelirinin servis gelirinin içindeki payı da yine yıldan yıla 7 puan artarak yüzde 29'a yükseldi. Akıllı telefon penetrasyonundaki kesintisiz liderliğini 14 çeyrektir devam ettiren Avea, akıllı telefon penetrasyon oranını sektör liderinin 17 puan üzerine taşıyarak yüzde 59'a çıkarttı.

Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, şirketin müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun olarak kurguladığı kampanyalar ve gerçekleştirdiği stratejik yatırımlar doğrultusunda 2015'in ilk çeyreğinde de büyümesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek, "Yıllardır yatırımlarımızda ve faaliyetlerimizde verimlilik ve istikrara odaklanan bir anlayışı gözetiyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız yatırımlar, sunduğumuz ayrıcalıklı teklifler ve çözüm odaklı anlayışımızla, 2015 yılının ilk çeyreğinde de rekor sonuçlara imza attık. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlar, ekosistemimizin, sektörün ve müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Entegrasyonla gelen yeni yapılanmayla yaptıkları müşteri odaklı yatırımların çok daha geniş ve kapsamlı hale geldiğini kaydeden Akdemir, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en yenilikçi mobil operatörü olarak elde ettiğimiz bu çarpıcı sonuçların temelinde gerçekleştirdiğimiz yatırımların büyük payı var. Özellikle yüksek akıllı telefon penetrasyon oranımız, data alanındaki stratejilerimizin doğruluğunu ve geleceğe yön verme arzumuzu net bir şekilde gösteriyor. Önümüzdeki dönemde Türk Telekom Grubu'nun entegrasyondan gelen gücünü da arkamıza alarak, Türkiye'nin teknolojik geleceğini biz şekillendireceğiz.

Tecrübemiz, vizyonumuz, güçlü altyapımız, devam eden yatırımlarımızla dijital geleceğin mimari olarak, müşterilerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyisini sunmaya odaklanacağız. Türk Telekom Grubu'nun sahip olduğu güçle, farklı iş kollarında edindiğimiz tecrübelerle ve sunduğumuz hizmet çeşitliliğiyle, önümüzdeki dönemde müşterilerimizin dijital yaşama dair tüm ihtiyaçlarını tek bir noktadan, herkese uygun tekliflerle karşılamak için çalışacağız.