Kurulduğu günden bu yana kurumsal segmentte her sektörde her ölçekteki firmalar için sabit ve değişken giderlerin azaltılması, zaman ve insan gücünün daha verimli kullanılması yönünde çözümler sunan Millenicom, ilk yatırım maliyetini ortadan kaldıran, kolay kurulumu ve esnek kullanımı ile sektörün ihtiyaç duyduğu iletişim çözümü Bulut Perakende’yi sektörün kullanımına sundu. Bulut Perakende, özellikle telefon üzerinden sipariş alan firmalar için arama bekletme, çağrı merkezi ya da farklı bir numaraya yönlendirme gibi imkanlar sunuyor. Böylece telefon kaçırmayan firmalar, hizmet kalitelerini ve gelirlerini de artırıyor. Bulut Perakende'ye özel hazırlanan arayüz sayesinde ise işletme yetkilileri şubeye gelen aramaları raporlayabiliyor, istenilen tarih aralığı ve şubeler üzerinden aramaları analiz edilebiliyor, ses kaydı özelliği ile de geriye dönük kayıtlarını dinleyebiliyor. Herhangi bir santral ekipmanına ya da personeline ihtiyaç duymaksızın IP Bulut Teknolojisi üzerinden sunulan santral hizmeti ile firmaların hem giderleri kontrol altında tutuluyor hem de müşterilerinden gelen aramalarını kaçırmadıkları için kısa sürede büyüme hedeflerine destek olunuyor.
 
Millenicom Kurumsal Satış ve Pazarlama Direktörü Altınay Gökşin, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de kişi başına düşen harcanabilir gelirin hızla artması ve kredi kartı kullanımının gittikçe yaygınlaşması ile birlikte perakende sektöründe yükseliş gözlemleniyor. Böyle hızlı ilerleyen bir sistemde ise en önemli ihtiyaç tüketici ile ilişkilerin yürütüldüğü ve satış yapılan iletişim alt yapısının güvenilir ve ekonomik olması olarak karşımıza çıkıyor. Millenicom olarak kurumlara yenilikçi ve teknolojik çözümleri tek bir kaynaktan sunarak, onların iş yapış biçimlerini değiştirerek, karlılıklarını arttıracak noktalara taşımayı hedefliyoruz. Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Bulut Perakende hizmetimiz bunun en önemlilerinden biri. Bu sistem ile firmalar, şubeleri arası ücretsiz konuşma, detaylı arama kaydı, sesli yanıt sistemi ve çağrı transferi gibi hizmetlerden faydalanıyor. Üstelik içerisinde ücretsiz konuşma dakikaları ve internet bulunan paketlere aylık ödemeler ile sahip olabiliyor."
 
Kurumsal müşterilere bulut hizmet çözümleri, internet ve sabit telefon hizmeti sunan Millenicom hakkında bilgi almak için http://www.milleni.com.tr web sitesi ziyaret edilebilir.