18 Eylül itibarı ile uydu frekanslarının Türksat 4A üzerinden yayınlanmaya başlaması sonrası eski frekanslar iptal oldu. Türksat 4A'nın yeni frekanslarını otomatik ayarlamak için buraya tıklayarak tüm frekans listesine ve ayarlarına ulaşabilirsiniz. Sunny marka uydu alıcı cihaz kullananlar, gerekli ayarları yapmadılarsa yeni tv kanallarını izleyemeyecekler.
 
Bu yazımızda size Sunny marka uydu alıcı cihazlarında Türksat 4A uydusunu nasıl ayarlayacağınızı anlatacağız. Sizde aşağıdaki ayarları kullanarak Türksat 4A uydusu ayarlarını yapabileceksiniz.


 
Eğer cihazınız Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS)'ye uyumlu değilse adım 1'i uygulamanız gerekiyor.
 
Uydu cihazı ilk önce ayarlardan fabrika ayarlarına döndürülecek ve aşağıda belirtilen frekanslar üzerinden “Şebeke Açık” (Network ON) seçeneği ile kanal taraması yapılacaktır.

video##1123##player

Örnek olarak Türksat 3A'nı frekans ayarlama videosunu ekledik. Dikkat videodaki frekans değerleri Türksat 4A'ya ait değildir, aşağıdaki değerleri girin.
 
Frekans: 11844 MHz
Polarizasyon: Vertical (Dikey)
Sembol Oranı: 2222 Ksps
FEC: 3/4
 
Veya
Frekans: 11747 MHz
Polarizasyon: Horizontal (Yatay)
Sembol Oranı: 27500 Ksps
FEC: 5/6
 
Türksat 4A Uydusu şimdiye kadarki Türksat uyduları ile aynı yörüngeden (42° Doğu) yayın yapacağından dolayı çanak anten, LNB ve diğer donanımlarla ilgili herhangi bir değişiklik/ayar vs. yapılmasına gerek yoktur. Sadece kanal taraması yapılacaktır.
 
Yukarıdaki işlemlerden sonra Türksat 4A uydusu ayarlama işlemi bitmiş olacak. Sunny cihazınız üzerinden yeni yayınları artık alabiliyor olmalısınız.
 
Bu işlemler sonrasında aradığınız kanallardan eksik olan varsa buraya tıklayarak hazırladığımız frekans listesine ulaşabilirsiniz.