2007 yılından bu yana Turkcell'in direksiyonunda olan Süreyya Ciliv, dün görevinden istifa etti. Turkcell tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yapılan açıklamayla resmiyet kazanan istifa sonrası, kulisler hareketlendi. Uzun bir süredir fısıltı olarak konuşulan Süreyya Ciliv'in istifasının gerçekleşmesinin ardından, ünlü CEO'nun yerine kimin geçeceği konuşulmaya başladı.
 
Şirket, yönetimde boşluk oluşmaması için, KAP'a yapılan açıklamada genel müdürlük görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz’ün mevcut görevine ek olarak vekalet edeceği; ayrıca yeni genel müdür atama sürecinin başlatıldığı belirtildi.
 
YERİNE KİM GEÇECEK
 
Son dönemde sık sık görevinden alınacağı yerine ise bazı isimlerin geçeceği öne sürülüyordu. Bu isimlerden en çok konuşulan da THY Genel Müdürü Temel Kotil’di. Genel müdürlük sürecinin başladığı ifade edilen Turkcell’de direksiyona geçecek yeni ismin özel sektörden bir profesyonel mi yoksa yine kamuya yakın bir isim mi olacağı merak ediliyor.