“TTNET Teknoloji Vadisi“ programı ile dijital ekosistemi büyütmeyi hedefleyen ve yeni dijital iş fikirleri geliştiren girişimcileri destekleyen TTNET, gençlere “Gelin başımıza icat çıkarın…” çağrısını yineledi. Girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği, İlk iki dönemde 17 proje ekibini kuluçka merkezlerine yerleştiren ve bir girişimciyi Silikon Vadisi’ne gönderen TTNET programın 3. dönemini başlattı.
 
TTNET Teknoloji Vadisi programının 3. dönem başvuruları arasından seçilecek projelerin sahipleri; İzmir İDEA, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent ve ABD Cambridge Innovation Center’daki (CIC) kuluçka merkezlerinde iş fikirlerini olgunlaştırma şansı bulacak. TTNET kuluçka süresince, girişimcilere teknolojik ekipmanın yanı sıra danışmanlık, mentorluk ve eğitim programları ile de destek olacak. Uluslararası düzeyde ses getireceği düşünülen proje sahiplerine Amerika Birleşik Devletleri’nde, Cambridge Innovation Center’daki kuluçka merkezinde çalışma şansı sunulacak. Girişimciler, projelerinin olgunlaşma aşamasında, TTNET’in güçlü pazarlama kanalları sayesinde yatırımcılara ulaşmak için de desteklenecek. Sabancı Üniversitesi Sucool programı işbirliğiyle, önceki dönemlerde olduğu gibi bir girişimciye 15 günlük Silikon Vadisi ziyareti de sağlanacak.
 
TTNET TEKNOLOJİ VADİSİ 3. DÖNEM TAKVİMİ
 
2014 Eylül – Kasım: Başvuru kabulü ve seçimi
2014 Aralık: Eğitim süreci
2015 Ocak - Şubat - Mart: Programa seçilen girişimciler, uygun kuluçka merkezlerinde minimum üç ay maksimum 18 ay boyunca projelerini olgunlaştıracak. Kuluçka merkezine yerleşme hakkı kazanan girişimcilere modern bir ofis alanının yanı sıra, altyapı hizmetleri gibi destekler de sağlanacak. Girişimciler başta finans, pazarlama, hukuk ve hibe fon desteği başvuruları olmak üzere, ihtiyaç duydukları çeşitli konularda hem TTNET içinden, hem de TTNET dışından konusunda uzman kişilerden danışmanlık ve mentorluk desteği alabilme imkanları olacak. Dileyen girişimciler Teknokent süreci sonrasında Teknokent imkanlarından faydalanabilmeleri için desteklenecek. TTNET’in iş hedeflerine uygun projeler TTNET iş ortaklığında hayata geçirilecek, ayrıca girişimcilere yatırımcı buluşmaları konusunda destek verilecek.