Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan Ankara’da bugün gerçekleştirilen ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nin ardından değerlendirmelerde bulundu.
Aslan, ihale sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, dünyanın en hızlı ve en yaygın fiber altyapısına sahip Türk Telekom Grubu’nun bu sayede, Türkiye’de gerçek 4.5G deneyimini sunacak operatör olduğunu vurguladı. Yeni frekans dağılımı ile mobil sektörde oyunun asıl şimdi başlayacağının altını çizen Aslan, ‘İhalenin frekans tahsisinde sağladığı adalet, sektöre normalizasyon getirecek. Gerçek rekabet şimdi başlıyor. Türk Telekom Grubu olarak fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız” dedi.
 
Yeni bir çağın başlangıcı
İhaleyi telekomünikasyon sektörü ve Türkiye’nin teknoloji yolculuğu için çok önemli bir aşama, bir mihenk taşı olarak gördüklerini ifade eden Rami Aslan; “İhale sonuçlarını memnuniyetle karşılıyoruz. İhale sonucuyla birlikte, sektörümüzde rekabet şartları eşitlendi. İletişim teknolojilerinin bugün ulaşacağı noktayı öngörerek geçen 10 yıl boyunca ülkenin her köşesinde, 81 ilimizde büyük altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Fiberdeki gücümüzle birlikte, Grup olarak müşterilerimize sektörün en yüksek kalitede ve kapasitede hizmet sunacağız. Sağlıklı rekabetin en büyük kazananı ise Türkiye ekonomisi ve halkımız olacak. Türkiye’de yeni dönem mobil dünyanın öncülüğünü üstleneceğiz” dedi.
 
Rami Aslan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Mobilde oyun asıl şimdi başlıyor. 4.5G ile mobilde başlayan bu yeni dönemin öncüsü, yol göstericisi biz olacağız. Bu değişimin Türkiye için yaratacağı güçlü ekonomik değerde, pay sahibi olmak ayrıca gurur verici. 2005 yılından bu yana yaptığımız, yılsonuna kadar, lisans ve frekans bedeli hariç, toplam 20 milyar lirayı bulacak olan ve büyük bölümü fiber altyapıya dönük yatırımlarımız,  4.5G ile başlayacak yeni dönemde de fark yaratan en büyük gücümüz olacak.”
 
‘Türk Telekom ile müşteri deneyimi farklılaşacak”
Altyapımız sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız, kapasite ve yaygınlığa sahip. Türk Telekom Grubu olarak dünyanın en hızlı fiber altyapısını kurduk, 81 ildeki bu gücümüzle şimdi de Türkiye’nin en iyi 4.5G mobil şebekesini kurmayı hedefliyoruz. Abone başına düşen en yüksek MHz’ye biz sahip olduk. Bu sayede Türkiye’de en yüksek hızı ve kapasiteyi Avea müşterileri deneyimleyecek. Avea aboneleri bu ayrıcalıktan en üst düzeyde faydalanırken;  entegre yapımızla da müşterilerin hız ve kapasite ihtiyacını, hem sabit hem de mobilde tek noktadan karşılayan yegane adres olmaya devam edeceğiz.