Türk Telekom, yabancı 14 banka ile yaptığı kredi anlaşması karşılığında 420 milyon euro ve 380 milyon dolar olmak üzere yaklaşık 2 milyar 339 milyon TL kredi kullanacağını açıkladı. Şirket, mevcut borçların refinansmanı ve genel çalışma sermayesi olarak kullanacağı krediyi, 3 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli olarak ve yıllık Euribor / Libor + %1,80 faiz oranıyla ödeyecek.
 
Türk Telekom'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
Şirketimiz 20 Kasım 2015 tarihinde 14 bankanın katılımı ile 420 milyon EUR ve 380 milyon USD tutarında, 3 yılı geri ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli,  mevcut borçların refinansmanı ve genel çalışma sermayesi amaçlı bir kulüp kredi anlaşması imzalamış bulunmaktadır. Kredi faiz oranı yıllık Euribor / Libor + %1,80 olarak belirlenmiştir.
 
Anlaşma kapsamında, Bank of America Merrill Lynch, Koordinator ("Coordinator) olarak; Bank of China, BNP Paribas Fortis, Citibank, HSBC, ING, Intesa Sanpaolo, JPMorgan, Mediobanca, Mizuho, Société Générale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve The Bank of Tokyo-Mitsubishi Yetkilendirilmiş Lider Düzenleyici Bankalar ("Mandated Lead Arranger") olarak ve Deutsche Bank ise Kreditör ("Lender") olarak görev almışlardır.
 
On November 20, 2015, our company signed a club loan facility agreement with 14 banks amounting to Euro 420 million and USD 380 million with 5 year maturity including 3 years of grace period. The loan facility will be utilized for refinancing and working capital purposes. Interest rate is Euribor / Libor + 1.80% per annum.
 
For the deal, Bank of America Merrill Lynch acted as the Coordinator; Bank of China, BNP Paribas Fortis, Citibank, HSBC, ING, Intesa Sanpaolo, JPMorgan, Mediobanca, Mizuho, Société Générale, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, and The Bank of Tokyo-Mitsubishi acted as Mandated Lead Arrangers and Deutsche Bank acted as Lender.