Nisan ayında Turkcell Grup CEO'luğu koltuğuna oturan Kaan Terzioğlu, geçen hafta ilk defa basının karşısındaydı. Turkcell'in kendi markalı T serisi telefonlarının son modeli T60'ın tanıtımını yapan Kaan Terzioğlu, bu seride 1 milyon adet satış rakamına ulaşmak istediklerini ifade etti.
Toplantıda edinilen bilgiye göre Terzioğlu'nun ilk işi ise Turkcell'in taşınması operasyonunu yönetmek olacak. Böylece yeni CEO ile birlikte yeni ofise geçilecek. Daha önce Tepebaşı'ndaki genel müdürlüğün taşınacağına dair söylentiler çıkmış ama net bir tarih belirtilmemişti. Öğrendiğimize göre Turkcell ekibi, haziran sonu itibariyle İstanbul Anadolu Yakası'nda Küçükyalı'ya taşınma operasyonunu başlatıyor. Buna göre Turkcell, Rönesans'ın inşa ettiği RönesansBiz Küçükyalı projesinden yaklaşık 30 bin metrekarelik yer kiraladı. Genel Müdürlük haricindeki diğer binalardan da tüm ekipler artık Küçükyalı'daki ofiste olacak.
Terzioğlu'nun bu dönemde en çok mesai yürüttüğü alan ise ilk çeyrekte şirketin bilançosunda 600 milyon TL zarar yaratan yurtdışı operasyonları oluyormuş. Terzioğlu, sık sık yurtdışındaki operasyonlarını ziyaret edip ekiplerle tanışıyormuş. Terzioğlu'nun 'Küresel Turkcell' stratejisine daha fazla mesai ayırmak istediği üzerinde duruluyor.
(EKONOMİST DERGİSİ)