1994 yılında cep telefonuyla ilk “alo”nun ardından bugün Turkcell 20. yaşını kutluyor. 20 yıllık tarihinde Turkcell, 300’ü aşkın ulusal ve uluslararası ödül kazandı. Son iki yılda ise Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu oldu. 2000 yılında New York Borsası’na kote olan ilk Türk şirketi olan Turkcell’in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell’in gelecek 20 yılda daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi. 
 
DÜNYANIN EN İYİSİ OLDUK
 
Süreyya Ciliv, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turkcell ekipleri uzak yakın, kar kış demeden dağın başına, denizin ortasına, iletişimin gücünü taşıdılar. Bu sayede artık Türkiye’de mobil ve fiber iletişim altyapısı, dünyanın en iyilerinden biri oldu. Turkcell tam 20 yıldır, Türkiye’ye ve insana kattığı değeri her gün daha da iyiye götürmek için durmaksızın çalışıyor.  
 
LİDERLİĞİN SORUMLULUĞU
 
Bugüne dek dünyada ve ülkemizde birçok ilke imza atarak, ilk günden bu yana Türkiye’de sektörün lideri olduk. Bununla yetinmedik, 9 ülkede 71 milyonu aşan müşterimize hizmet götürerek bölgenin de lideri olduk. Lider olmanın sorumluluğunu hiçbir zaman unutmayarak altyapı ve teknolojiye yaptığımız yatırımların yanında insana ve ülkeye de yatırım yaptık. 'İşimiz teknoloji, işimiz insan' dedik."
 
İLKLERİ YİNE BİZ YAPACAĞIZ
 
“Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz” diyen Süreyya Ciliv şunları söyledi: “Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye’deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz.”
 
620 MİLYON LİRALIK 'SORUMLULUK'
 
Ciliv, sunumunda “Sosyal sorumluluk ve sponsorluklarla yarattığımız değer 620 milyon TL’ye ulaştı,. Kardelenler Projemiz ile on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü'yle mikro kredi, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık" diye konuştu.
 
KUTLAMALAR TÜM YIL SÜRECEK
 
Bu yılın tamamına yayılacak kutlamalar kapsamında Turkcell’liler, her ayın 20’sinde özel hediyeler kazanacak. Konuşma, mesajlaşma, internet ve Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servisler, 18 Nisan Cuma günü itibarıyla 2222’ye SURPRIZ yazıp  mesaj atanlara hediye edilecek. 20. yıl sürprizleri bugünden itibaren turkcell.com.tr’den izlenebilecek.
 
RAKAMLARLA TURKCELL'İN 20. YILI
 
- 566 milyar SMS gönderildi. (SMS metinleriyle 250 sayfalık yaklaşık 91 milyon kitap yazılabilirdi) ? 73 milyar MMS gönderildi. (Her biri 50 resimlik 1,5 milyar fotoğraf albümü dolardı) ? 177 milyar MB veri alınıp gönderildi. (Yaklaşık 38 milyon DVD dolabilirdi) ? Turkcell'liler 600 milyar dakika konuşma yaptı (Yaklaşık 1.1 milyon yıl)
- Turkcell Türkiye’deki 957 ilçe merkezinin tamamında 3G hizmeti veren ve tüm 3G istasyonlarında ilk ve en yaygın 43.2 Mbps desteği olan tek operatör.