Turkcell İletişim Hizmetleri, Çin Politika Bankası China Development Bank ("CDB") ile Grubun mevcut borçların yeniden yapılandırılması için kredi anlaşması yaptı. 
Anlaşmaya göre Turkcell, 500 milyon euroya kadar 2 yıl kullanım periyodu olan ve altyapı yatırımlarında Çin'den yapılacak alımların finansmanı için 750 milyon euroya kadar 3 yıl kullanım periyodu olan kredi kullanabilecek.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz, Çin Politika Bankası China Development Bank ("CDB") ile Grubun mevcut borçların yeniden yapılandırılması için 500 milyon Avro'ya kadar 2 yıl kullanım periyodu olan ve altyapı yatırımlarında Çin'den yapılacak alımların finansmanı için 750 milyon Avro'ya kadar 3 yıl kullanım periyodu olan kredi paketi anlaşması imzalamak için mutabakata varmıştır. Her iki kredinin de vadesi 10 yıl olup 3. yıldan sonra eşit taksitler ile geri ödeme yapılacaktır. Kredilerin yıllık faiz maliyetinin EURIBOR+ %2,20 olması öngörülmektedir."

Bu arada, Turkcell geçtiğimiz günlerde ihalesi tamamlanan 4,5 G ihalelelerinde farklı frekanslar için yaklaşık 1.2 milyarlık teklif vererek ihaleleri kazanmıştı.

Açıklamanın ingilizcesine aşağıda yer verilmektedir./The English version of this disclosure is stated below.

Our company has agreed to sign a loan agreement package with China Policy Bank, namely China Development Bank ("CDB") for an amount of up to EUR500 million with 2 years availability period to refinance Group's existing loans and for an amount of up to EUR750 million with 3 years availability period to finance Group's procurements from China in relation to infrastructure investments. The total loan package will have 10 years final maturity with 3 years grace period and will be paid back in equal installments. The annual interest rate of the loan is expected to be EURIBOR +2.20%.

In the event of a contradiction between the Turkish and English versions of this public disclosure, the Turkish version shall prevail.