Mobil iletişim operatörü Turkcell’in net kârı, Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60.7 düşüşle 359 milyon liradan 141 milyon liraya geriledi.
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, "Turkcell net karı 141 milyon lira olarak gerçekleşti. Turkcell Türkiye net karı yüzde 40 artış ile 779 milyon lira olarak gerçekleşirken, grup net karı Turkcell uluslararası şirketlerinin bulundukları ülkelerdeki para birimlerindeki devalüasyondan kaynaklanan 656 milyon lira net zararı sebebiyle olumsuz etkilendi" denildi.
 
Turkcell’in ilk çeyrek gelirleri de yüzde 4.3 artış ile, geçen yılın aynı dönemindeki 2.86 milyon liradan 2.98 milyon liraya yükseldiği belirtilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bireysel segment gelirlerimiz, ağırlıklı olarak mobil genişbant gelirlerindeki artışa ek olarak sabit genişbant gelirlerindeki yükseliş ile yüzde 10 artarak 2.12 milyon liraya ulaştı. Kurumsal segment gelirlerimiz ağırlıklı olarak mobil genişbant gelirlerindeki artışa ek olarak sabit genişbant gelirlerindeki yükseliş ile yüzde 9 artarak 532 milyon liraya çıktı. Turkcell Uluslararası gelirleri temel olarak Ukrayna ve Belarus yerel para birimlerinin dolar karşısındaki değer kaybı sebebiyle yüzde 38 azalarak 193 milyon liraya indi."