Turkcell, “İş’te Teknoloji Hamlesi” vizyonu doğrultusunda, şirketlerin büyümesine teknolojiyle destek olmak üzere ara vermeden yıllardır Anadolu turuna devam ediyor. Anadolu’yu adım adım gezerek, mobil ve sabit iletişim teknolojilerinin şirketlere sağladığı faydayı, teknolojik dönüşüm fırsatından yararlanmak isteyen şirketlerle bire bir temasa geçerek anlatan Turkcell, bu seneki organizasyonlarından beşincisini Gaziantep’te Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş’ın ev sahipliğinde, Kadir Çöpdemir’in moderatörlüğü ile gerçekleştirdi. 
 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş’ın “Teknoloji ve İnovasyonla Yeni Bir Dünya” başlıklı konuşmasıyla başlayan toplantının sonunda Turkcell’in mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak fark yaratan Festival İplik ve Halı’nın Satın Alma Müdürü Zeki Sümbül,  Işık Ahşap Profil’in Dış Ticaret Sorulusu Harun Yaşar, Uğurlu Dahili’nin Finans Müdürü Servet Doğrusöz ve Havkar Güvenlik firmasının sahibi Murat Cengiz Hortoğlu katılımcılarla başarı hikayelerini paylaştı.
 
Kulabaş :” Gaziantep’e son 5 yılda 165 milyon TL yatırım gerçekleştirdik”
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş: “ 9 ülkede 71.5 milyon kişiye ve 520 bini aşkın şirkete hizmet veren şirketimiz bugün kurumsal pazarın lideri durumunda. Yoğun rekabetin yaşandığı iş hayatında fark yaratmak isteyen şirketleri üstün network altyapımız, ürün ve servislerimizle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Tüm dünyada yaşanan büyük teknolojik dönüşümün gerisinde kalmak istemeyen bütün şirketlere güçlü altyapımızla, servislerimizle, en büyük saha ve çağrı merkezleri ekiplerimizle yol gösteriyor, başarıya giden yolda rehberlik ediyoruz. Bu gayret doğrultusunda iş süreçlerini mobil teknolojilerin katkısıyla sürdürerek yenidünyada kazananlar arasında olmak isteyen müşterilerimiz için Gerçek Zamanlı İşletme yaklaşımını hayata geçirdik. Gerçek Zamanlı İşletme yaklaşımı, şirketlerin 3 temel alanının yeni nesil teknolojilerle gerçek zamanlı olarak yönetilmesi anlamına geliyor. Bunlardan ilki Mobil İşletme olmak, yani firmaların operasyonlarının tamamını ya da bir kısmını mekân ve zaman bağımsız olarak yürütebilmesi. İkincisi, şirketlerin müşterileri hakkında kendi operasyonları ile bilmeleri mümkün olmayacak bilgileri de kullanarak iç görü sahibi olması, en doğru teklifi, en doğru kitleyle, en doğru zamanda buluşturabilmesini sağlayan Gerçek Zamanlı Pazarlama. Üçüncüsü ise, firmaların operasyonlarını yönetebilmeleri için kurmaları zaruri olan bilgi işlem altyapılarını, yatırım yapmadan, servis modeli ile edinmeleri anlamına gelen Sıfır Altyapılı İşletme” dedi. Sunumda şirketlerin hayatını kolaylaştıran mobil saha çözümlerinden “Akıllı Araç Takibi”, “Ekip Mobil” ve “Akıllı Enerji Servisi”ne de değinen Kulabaş  şöyle devam etti: “Akıllı Enerji Servisi ile iş yerlerinin (mağaza, fabrika, okul, hastane, AVM, otel vb.) enerji tüketimi anlık izlenebiliyor, faturalarda yer alan reaktif cezaların ortadan kaldırılması ile % 30’a kadar tasarruf sağlanabiliyoruz. Bir diğer uygulamamız Akıllı Araç Takibi de saha yönetimi ve yakıt optimizasyonu ile kurumsal müşterilerimizin operasyonel verimliliklerini artırıyor. Ekip Mobil servisi sayesinde ise yöneticiler, ekiplerinin nerede olduğunu, gönderdiği işe gidip gitmediğini, verilen işin hangi sürede tamamlandığını mekândan bağımsız takip edebiliyor.”
Boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketlerin Turkcell’in sunduğu bu fırsatları yakalaması için Anadolu’nun dört bir yanını gezerek binlerce şirketle bir araya geldiklerini belirten Kulabaş: “Turkcell olarak öncelikli hedefimiz Anadolu’daki şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değerlerin Türkiye ekonomisini daha da güçlendirmesini sağlamak. Son 5 yılda 165 milyon TL yatırım gerçekleştirdiğimiz ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Gaziantep’te şirketlerin teknolojiyi işlerine çok çabuk entegre ettiğini görüyoruz.” şeklinde sözlerini sürdürdü.
 
Gaziantepli şirketlerin %51’i her ay mobil internet kullanıyor
İş’te Teknoloji Hamlesi toplantısında Gaziantepli şirketlerin %51’inin her ay mobil internet kullandığını ve bunun çok güzel bir oran olduğunu ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş :”Çok değerli iş adamlarımızın yetiştiği, örnek yatırımlarla herkese ilham veren Gaziantep’in, öncüsü olduğumuz teknolojik dönüşümü önümüzdeki dönemde sistemlerine daha fazla entegre edeceğine, böylece çok daha başarılı ve verimli işlere imza atacağına yürekten inanıyorum.” dedi.