Türksat 4A haberleşme uydusunun yayına başlamasıyla, tv kanalları bu uydu üzerine taşındı. Kullanıcılar yeni yayınları izleyebilmeleri için uydu cihazlarında veya uydu alıcılı smar tv'lerinde Türksat 4A uydu ve frekans ayarlarını yapmaları gerekiyor.
 
Vestel Smart TV üzerinde Türksat 4A uydusu frekans ve kanal ayarlama işlemini aşağıdaki adımları uygulayarak yapabilirsiniz.
 
Vestel Smart TV Uydu Kurulumu: Arama Tipi ekranından Uydu seçeneğini seçerseniz bir uydu ayarlayıp uydu kanallarını izleyebilirsiniz.
Üç tür anten seçimi vardır. Anten tipini “ veya ” tuşlarını kullanarak Doğrudan, Tek Kablolu  veya DiSEqC anahtar olarak seçebilirsiniz.
 
Doğrudan: Tek bir alıcınız ve doğrudan uydu çanağınız varsa bu anten tipini seçiniz. Doğrudan seçeneğini seçtikten sonra başka bir menü ekranı gösterilecektir. Uygun bir uyduyu seçiniz ve servis taraması yapmak için OK tuşuna basınız.
 
Tek Kablolu: Birden çok alıcınız ve tek kablolu sisteminiz varsa bu anten tipini seçiniz. Devam
etmek için OK tuşuna basınız. Ekrandaki talimatları takip ederek ayarları yapılandırınız. Servis taraması yapmak için OK tuşuna basmanız yeterli.


 
• HD Kanallar için tüm frekanslar buradan 3D kanallar için buradan Tüm kanal frekansları buradan
• Türksat 4A Frekans: 11844  Sembol Oranı: 2222  Polarizasyon: V (Dikey)  Şebeke Arama: Açık yapıp kanal aramayı başlatınız.