Vodafone’un ülkenin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmak amacıyla düzenlediği “4bucakG”turunun ilk durağı İzmir oldu. 1 Nisan’da hizmete girecek 4.5G teknolojisi öncesinde tüketicilere ilk 4.5G deneyimini yaşatmayı hedefleyen Vodafone, özel teknolojilerle donattığı “4bucakG” TIR’ında, aldığı izinler kapsamında İzmirli tüketicilere 4.5G hızını deneme imkânı sundu. İzmirli kullanıcıların 1 Nisan’dan önce 4.5G hızını deneyimleyebildikleri ilk ve tek yer olan Vodafone “4bucakG” TIR’ı İzmir’den sonra Bursa’ya gidecek. Vodafone, 4.5G için düzenlediği Türkiye turuyla Nisan sonuna kadar 1 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Hasan Süel: 4.5G’yi 1 Nisan öncesi tüketicilerimizin ayağına getiriyoruz

Vodafone’un “4bucakG” Türkiye turunun tanıtımı için İzmir’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:
“Telekomünikasyon sektöründe yeni bir dönemin başlangıcı olan 4.5G ihalesi ile dijitalleşmenin ülkemizde uçtan uca yayılması ve ülkemizin global ekonomide rekabetçi bir konumda olması için son derece önemli bir adım attık. Kaliteli hizmet verebilmek için, frekans alımı sonrası yapılacak yatırımlar ve bu frekansların sahadaki optimizasyonu da büyük önem taşıyor. Herkesin hayatında köklü değişiklikler yaratacağına inandığımız 4.5G teknolojisine çekirdek şebekemiz, SIM kartlarımız, akıllı cihazlarımız, mağazalarımız, insan kaynağımız ve global deneyimimiz dahil her anlamda hazırız. Özellikle global deneyimimizi çok önemsiyoruz. Bugün 19 ülkede 4G, 5 kıtada ve 15 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Şimdi de 4.5G teknolojisindeki bu deneyimimizi Türkiye’ye taşıyarak 81 ilimizde en ücra köşeye kadar en iyi hizmeti vermeyi ve herkesi 4.5G teknolojisi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefle özel teknolojiler kullanarak tasarladığımız ‘4bucakG’ isimli TIR’ımızın ilk durağını İzmir olarak belirledik. Vodafone ‘4bucakG’ TIR’ı ile 4.5G’yi ve Dijital Dönüşümü 1 Nisan öncesi İzmirli tüketicilerimizin ayağına getirdik. TIR’ımızı ziyaret eden İzmirlilere 4.5G teknolojisini tanıttık ve deneyimlettik. Vodafone olarak, ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

4.5G için özel olarak donatıldı

Vodafone “4bucakG” TIR’ında ziyaretçilere 4.5G’nin 3G’den farkı anlatılarak 4.5G dünyası hakkında kapsamlı bilgi sunuluyor. Kullanıcılar, Vodafone SüperNet 4.5G’nin avantajlarını 4.5G hızıyla deneyimlerken, Spotify köşesinde 4.5G hızında müzik, Gameloft köşesinde ise 4.5G hızında oyun deneyimi yaşıyorlar. Ayrıca, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift ile oyun oynayarak bu anları 4.5G hızıyla paylaşabiliyorlar. Diğer yandan, 360 Stand köşesinde ise kullanıcıların SIM kart, akıllı cihaz ve izinli geçiş kontrolleri yapılarak 4.5G teknolojisine hazır olup olmadıkları konusunda bilgi veriliyor ve 4.5G’ye hazır hale gelmeleri için gerekli yönlendirmeler yapılıyor.

Vodafone “4bucakG” TIR’ı hakkında ayrıntılı bilgi için www.4bucakg.com sitesi takip edilebiliyor.



Vodafone’dan İzmir’e 92 milyon TL’lik yatırım

Toplantıda Vodafone’un İzmir’e gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şöyle konuştu:
“İzmirlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak İzmir ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Bu amaçla İzmir’e son 5 yılda 92 milyon TL’den fazla yatırım gerçekleştirdik. 127 yatırımcımızın bulunduğu İzmir’de 163 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. İzmir’de toplam 1.209 kişiye istihdam sağlıyoruz. MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz ‘Geleceğe İlk Adım’ projemiz kapsamında İzmir’de 10, Ege Bölgesi’nde 36 anasınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında İzmir’de 1.913, Ege Bölgesi'nde 5.462 çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile birlikte yürüttüğümüz ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projemiz kapsamında İzmir’de 17.464, Ege Bölgesi’nde 70.300 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık.”

Öte yandan Yarına Hazırım Platformu ile İzmir’deki şirketlerin de dijitalleşmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Hasan Süel, “Yarına Hazırım Platformu’nda İzmir’deki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık ve şirketlerin dijitalleşme endeksini %50 olarak hesapladık. İzmir’deki şirketlerin teknoloji kullanımına özendirilmesi ve Yarına Hazır İşletmeler olmaları için çalışıyoruz” dedi.