Kablosuz ağların kapsama alanları üzerine çalışmalar yapan İngiliz firması OpenSignal, dünyadaki 4G ağları hakkında kapsamlı bir rapor yayınladı.

Rapora göre Güney Kore 4G'nin en yaygın olduğu ülke. Ülke coğrafyasının yüzde 97'sinde 4G bağlantı imkânı bulunuyor. Yüzde 90'lık kapsama alanıyla Japonya sıralamada ikinci sırada yer alırken, onu yüzde 86'yla Hong Kong takip ediyor. Dünyanın en hızlı 4G download hızına sahip olan ülke ise 36 Mbps ile Yeni Zelanda olarak tespit edildi. Singapur 33 Mpbs ile ikinci olurken, üçüncü sırada 30 Mbps ile Romanya yer aldı. 2015 yılının Haziran ve Ağustos ayları arasında hazırlanan raporda 183 GSM operatörünün ve 325 bin OpenSignal LTE kullanıcısının verileri örnekleniyor.



İstanbul'da en iyi kapsama alanı Vodafone'da

OpenSignal'ın ülkelerdeki GSM sinyali kapsama alanını gösteren haritasına göre, İstanbul'da en çok kapsama alanına sahip GSM operatörü Vodafone. Vodafone'un ardından Turkcell gelirken, Avea en zayıf kapsama alanına sahip operatör olarak belirleniyor. Son 9 ayın kapsama alanı verilerinden elde edilen sonuçların gösterildiği haritada Vodafone, Türkiye'nin bir çok ilinde Turkcell ve Avea'yı geride bırakıyor.

Kaynak - Zaman