Beşiktaş JK ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone Türkiye, Vodafone Arena isim sponsorluğu ve Beşiktaş futbol takımı ana sponsorluğunun ardından şimdi de Beşiktaş taraftarlarına yönelik bir program geliştirdi. Şirket, iletişim ve iletişim dışı fırsatlardan oluşan “Vodafone KaraKartal”ı, Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un katılımıyla Vodafone Arena’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. 
 


Alanında bir ilk olan Vodafone KaraKartal, Vodafone Türkiye’nin mevcut tarifeleri içinde herhangi bir sınırlama olmadan kendisine uygun olanı seçme özgürlüğü vermesi, taraftarın takımına destek olmasını sağlaması ve Beşiktaşlılara özel deneyimler sunması ile dikkat çekiyor. Beşiktaşlı taraftarlar, Vodafone portföyünden diledikleri bir tarifeyi seçip, aylık ödeyecekleri ek bir ücretle Vodafone KaraKartal’a katılabiliyor. Ek ücret için aylık 1TL Destek Paketi, 3TL Destek Paketi ve 5TL Destek Paketi seçeneklerinden birini tercih edebilen abone, aktif üye olduğu süre boyunca ödeyeceği bu ücretle takımına destek olacak. Aboneler ayrıca, seçtikleri paket tipine göre maç günleri 100 dakika, 100 SMS ve 100 MB gibi iletişim ve imzalı formadan Teknik Direktör Slaven Bilic ve futbolcularla yemek yemeye kadar iletişim dışı pek çok fırsattan yararlanabilecek. Vodafone KaraKartal, bireysel ve kurumsal tüm abonelerin katılımına açık olacak.


 
Gökhan Öğüt: “Beşiktaş taraftarı Vodafone’un gücüyle kanatlanacak”
 
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye olarak, dijital dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz sosyal yatırımlar içinde spora, spor yatırımlarımız içinde de futbola büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Beşiktaş JK ile imzaladığımız sponsorluk anlaşmasını bir ‘gönül birliği’ olarak görüyoruz. Bu gönül birliğinin son ürünü olan Vodafone KaraKartal ile hem taraftarın hem de takımın kazanacağı yeni bir dönemin mimarı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beşiktaş JK bugüne kadar hep taraftarının gücüyle yükseldi. Şimdi de Beşiktaş taraftarını Vodafone’un gücüyle kanatlandırmayı hedefliyoruz. Bu programla, her Beşiktaşlı, tutkuyla bağlı olduğu takımına destek olurken, kendisine özel olarak tasarlanmış ve daha önce Türkiye’de hiçbir ‘taraftar paketi’nin sunmadığı fırsatlardan yararlanacak. Beşiktaş taraftarını, bu özel programla kulübün bir parçası olmaya davet ediyoruz. Vodafone olarak, gönül birliğiyle bağlı olduğumuz Beşiktaş JK’nın taraftarını desteklemeye devam edeceğiz.”
 
Fikret Orman: "Vodafone teknolojisi taraftarımızla buluşuyor"
 
Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ise şöyle konuştu:
"Beşiktaş ailesi olarak Vodafone Türkiye ile işbirliklerimiz büyümeye devam ediyor. Vodafone ürün ve servislerinin, taraftarlarımızla buluşacağı Vodafone KaraKartal taraftar paketi, alışılmış tarife tekliflerinden farklı olarak, Türkiye’de ilk kez, çok özel imkanların yanında çok özel deneyimlerin de kazanılabileceği bir mobil topluluk programı. Taraftarlarımız tarife kısıtlaması olmaksızın kendilerine uygun paketi seçerek avantajlı konuşmaların yanı sıra takım ve teknik direktörümüzle yemek, seyahat ve antrenman ziyareti, imzalı bir çok ürün kazanma gibi pek çok  ayrıcalığa sahip olacaklar. Üstelik kulübümüz, bu paketlerden önemli bir gelir elde ediyor olacak. Programa 1 yılda 1 milyon Beşiktaş JK taraftarının üye olması durumunda 20 milyon TL'ye yakın, yaklaşık 12 milyon Beşiktaş taraftarının tamamının üye olması durumunda ise 1 yılda 300 milyon TL’yi aşkın ek gelir yaratılacağını tahmin ediyoruz. Bu meblağ, sadece 1 yıl içinde bir Vodafone Arena daha yapacak kadar ek gelir elde edilmesi anlamına geliyor. Tüm Beşiktaşlıların, Vodafone KaraKartal paketlerine abone olarak kulüplerini desteklemelerini bekliyorum. Vodafone Türkiye'ye ise verdiği destek için ayrıca çok teşekkür ediyorum.”
 
Beşiktaş taraftarının iletişim alışkanlıkları incelendi
Beşiktaş taraftarını yakından tanımak için Vodafone Türkiye tarafından yürütülen araştırmalarda, özellikle iletişim kullanım alışkanlıkları incelendi. Buna göre, ortak bir iletişim tüketim alışkanlıkları olmayan ve farklı yaşam tarzlarına sahip olan taraftarların en büyük ortak noktasının “Beşiktaşlılık” olduğu görüldü. Beşiktaş taraftarı için Beşiktaş JK ile ilgili bir ürün ya da servisi almasındaki en önemli tetikleyici noktanın da “takımına destekte bulunma” ihtiyacı olduğu tespit edildi. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Vodafone Türkiye, hem taraftarın hem de takımın kazanacağı, iletişim ve iletişim dışı faydalardan oluşan Vodafone KaraKartal’ı geliştirdi. Vodafone KaraKartal üyesi olan aboneler, Beşiktaşlılara özel deneyimlerden yararlanmak için SMS üzerinden kampanyalara katılabiliyor.
 
Vodafone KaraKartal hakkında ayrıntılı bilgi için www.vodafone.com.tr/karakartal adresi ziyaret edilebilir.
 
Vodafone KaraKartal’a üye olmak çok kolay…
Vodafone KaraKartal’a hem Beşiktaşlı taraftarlar, hem de halihazırda Vodafone abonesi olan tüm bireysel ve kurumsal hatlı müşteriler üye olabiliyor. Programa üye olmak ise son derece kolay. Vodafone KaraKartal’a geçmek isteyen Vodafone abonelerinin seçmek istediği pakete “BJK1”, “BJK3” veya “BJK5” yazarak 1903’e SMS göndermeleri, numara taşıyarak programa katılmak isteyenlerin ise en yakın Vodafone mağazasına gidip numara taşıma talebinde bulunmaları yeterli oluyor. Numara taşıyan aboneler, diledikleri tarifeyi seçtikten sonra, “1TL Destek Paketi”, “3TL Destek Paketi” ve “5TL Destek Paketi” olarak belirlenen Vodafone KaraKartal paketlerinden birini tercih edebiliyor. Her iki durumda da seçilen paket tutarı, faturalı abonelerde faturaya yansıtılırken, faturasız abonelerde anlık olarak bakiyeden düşülüyor.[1] Abone, aktif üye olduğu sürece, Beşiktaşlılara özel deneyim ve fırsatlardan yararlanabiliyor.
 
Takım ve teknik direktörle yemek de mümkün, deplasman maçlarına indirimli gitmek de…
Vodafone KaraKartal, üyelerine çeşitli iletişim ve iletişim dışı faydalar sağlıyor. Buna göre, 3TL Destek Paketi’ni alan Vodafone KaraKartal üyeleri için maç günü diğer üyeler ve 20 milyonu aşkın Vodafone aboneleri ile 100 dakika, 5TL Destek Paketi’ni alanlar için ise maç günü diğer üyeler ve 20 milyonu aşkın Vodafone aboneleri ile 100 dakika, 100 SMS ve 100 MB sunuluyor. Buna göre, Vodafone KaraKartal üyelerine, her hafta sadece 9 TL’ye Vodafone’lularla 500 dakika konuşma, her ay sadece 16 TL’ye 500 MB veri kullanma imkânı sunuluyor. Sadece Beşiktaşlılara özel deneyimler olarak tasarlanan iletişim dışı faydalar ise imzalı forma, imzalı futbol topu, Vodafone Arena gezisi, antrenman ziyareti, takımla fotoğraf, maç bileti, VIP bileti, yurtdışı maçlarına takımla birlikte seyahat etme şansı, takım ve teknik direktörle yemek gibi seçeneklerden oluşuyor.
 
Beşiktaş markasına yatırım
Vodafone, Beşiktaş JK sponsorluğu kapsamında yürüttüğü iletişim ve tanıtım çalışmalarıyla, bir yandan Beşiktaş markasının güçlenmesinde rol oynarken, bir yandan da Vodafone Arena’ya olan taraftar ilgisinin her geçen gün artmasını sağlıyor. Vodafone Arena’ya “Stat Abi” diye hitap etmeyi uygun gören taraftarlar, “Stat Abi” içerikli tweet’ler atarak sosyal medyada renkli sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Vodafone, “Stat Abi” temalı iletişim çalışmalarıyla, 9. MediaCat Felis Ödülleri’nde Dijital’de “En İyi Topluluk Yaratma” ve “En İyi Engagement Stratejisi”, PR’da ise “Dijital ve Sosyal / Topluluk Oluşturma – Yönetme” kategorilerinde ödül kazandı. Vodafone ayrıca, Beşiktaş takım ana sponsorluğu kapsamında, taraftarların gönül verdikleri takımlarının formalarına kolayca erişebilmesi için formaların Türkiye çapındaki 1200’ü aşkın Vodafone mağazasından temin edilmesini sağladı.