Çifte sorumluluk anlayışıyla ticari faaliyetleri kadar sosyal sorumluluklarını da önceliklendiren Vodafone Türkiye, Dijital Dönüşüm vizyonu doğrultusunda mobil iletişim teknolojilerinin gücünü kullanarak bireylerin hayatında fark yaratacak çözümler sunmaya devam ediyor. Kadına yönelik şiddet vakalarına karşı Mart 2014’te kullanıma sunulan ve bugüne kadar 284 bin kez indirilen Vodafone Kırmızı Işık, yenilenen yüzü ve eklenen yenilikçi özellikleri ile güçlendi.

Vodafone Türkiye’nin inovasyon şirketi OKSİJEN ve iş ortağı Infodif tarafından yenilikçi özellikler eklenerek güvenlik seviyesi artırılan Kırmızı Işık, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nden itibaren Android platform üzerinden kullanıma sunuldu.



Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, şunları söyledi: “Kırmızı Işık ile iki yılda 50 bin kadına ulaşabileceğimizi öngörüyorduk. Ancak, bugün itibariyle 284 bin kez indirilmesi, uygulamanın ne kadar hayati bir ihtiyaca çözüm olduğunun önemli bir göstergesi. Şimdi Kırmızı Işık’ı inovasyon gücümüzle bir adım ileriye taşıyoruz.”

Uluslararası otoritelerden ödüllü proje

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli teknoloji ödülleri arasında yer alan Global Mobil Ödülleri’nde “Gelişmekte Olan Pazarlarda Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Uygulama” dalında finalist olan Kırmızı Işık için Y&R Team Red İstanbul tarafından hazırlanan “Aramızda” kampanyası da global otoritelerden tam not aldı. Kampanya, tüm dünyadan 40 bini aşkın projenin yarıştığı Cannes Lions 2015’te büyük ödül Grand Prix ile birlikte toplam 7 ödül alırken, Time dergisinin dünyanın en tanınan uluslararası reklam ödülleri olarak nitelendirdiği CLIO Ödülleri’nde “Entegre Kampanya” kategorisinde “Grand CLIO” ve altın ödülüne, “Dijital” kategorisinde de gümüş ödüle layık görüldü. Vodafone Kırmızı Işık uygulaması için yürütülen reklam kampanyası, 2014 yılında 26. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri’nde 5 ödül alırken, 2015 Felis Ödülleri’nde de Medya bölümünde Büyük Ödül’ün sahibi oldu.

Vodafone’dan HeForShe’ye tam destek

Vodafone, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen ve her yaştan erkeği toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için harekete geçmeye çağıran HeForShe küresel dayanışma hareketine de destek veriyor. Vodafone Grubu’nun dünya genelinde başlattığı HeForShe destek kampanyası kapsamında 100 bin erkeğin HeForShe destekçileri arasında yer alması hedefleniyor. Böylece HeForShe hareketinin tüm dünyada 1 milyar erkeğe ulaşma hedefine %1’lik katkıda bulunmayı öngören Vodafone, kampanyaya özel olarak oluşturduğu www.heforshe.org/vodafone adresinden tüm erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi için imza vermeye davet ediyor.