SERAP SÜRMELİ – TEKNOLOJIGUNDEM.COM / MUĞLA  

GSM dünyasının dev markalarından Vodafone sürprizlerle dolu paketi Muğla Fethiye’de açtı.  4G’den ABD’yi kolay aramaya, 36 ay taksitle iPhone 6’dan  giyilebilir teknolojiye önemli gelişmeleri teknoloji medyası ile paylaşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, “Mayıs 2013’teki lansmanımızdan bugüne toplam 164 milyon liralık maliyet avantajını Red’liler yaşatmanın mutluluğuyla yaza veda ediyoruz” dedi.
 Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ve Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Vodafone Türkiye’nin 2013 yılı Mayıs ayından bu yana kullanımda olan “Vodafone Red” tarifesinin geçmiş dönem performans detayları ve gelecek dönem hedefleri anlatıldı.  
Toplantıda verilen bilgilere göre, Vodafone Red dünyası, Mayıs 2013’ten bu yana aboneleri için 164 milyon liralık tasarruf değeri yarattı. Yakın geçmişte ABD’nin de katılmasıyla uluslararası dolaşım avantajını  23 ülkeye genişleten Vodafone Red, halihazırda 20 ülkede abonelerine sunduğu 4G deneyimleme fırsatını da çok yakında 25 ülkeye çıkartmaya hazırlanıyor.
 Son olarak tüm dünyanın merakla beklediği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ı da yine Red dünyası avantajlarıyla portföyüne katan Vodafone Red, abonelerine iPhone 6’lara 24 ve 36 ay taksitle tarifeye ek ödeme avantajıyla sahip olma olanağı sağlıyor.  Vodafone Red’de 16 GB kapasiteli iPhone 6, 36 ay taksitle Red Elite tarifesine ek ayda 35 lira, 16 GB kapasiteli iPhone 6 Plus ise 36 ay taksitle Red Elite tarifesine ek ayda 40 lira fiyatlarla abonelere sunuluyor.
 Ender Buruk, Vodafone Red’in bir ürün ya da hizmetten öte bir yaşam tarzını temsil ettiğini belirterek, Vodafone Türkiye olarak Red dünyası ile müşterilerine sosyal ve ekonomik anlamda değer yaratmayı amaçladıklarını söyledi.
 Ender Buruk, şöyle konuştu:
 “Teknolojimize sürekli yatırım yaparken, abonelerimizin hayatını kolaylaştırdığımız, her şeyin en baştan tam olduğu Vodafone Red dünyasında, uçtan uca iletişim hizmetlerinin yanında Red’lilere sürekli yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. İletişim hizmetlerimizde dijital dönüşüm hedefiyle Türkiye’de doğan Vodafone Red’in başarısı global lansmanlara da ilham verdi ve 20 ülkede Vodafone Red tarifeleri dijital dönüşümün lokomotifi oldu.”

  
 “Red’in yurtdışı arama kolaylığına ABD’de eklendi”
  Buruk, Red’de yeniliklerin bitmediği bilgisini vererek, yeni çalışmalar hakkında şunları aktardı:
“ Yeni dönemimizde tarifelerimizi ve yurt dışı fırsatlarımızı yeniledik. İlk yeniliğimiz, uluslararası 4G dolaşım iş birliklerimizle, iletişim ihtiyaçlarını uçtan uca karşıladığımız Vodafone Red’lileri 4G ile tanıştırmak. 20 ülkede Red’liler 4G hızında mobil interneti canlı olarak deneyimleyebiliyor. Ayrıca Türkiye’de ilk kez ve sadece Vodafone’un sunduğu yurt dışını arama kolaylığına ABD’yi ekledik. Artık Vodafone Red’liler, tarife dakikalarını kullanarak, hiçbir ek işlem yapmadan ve ek ücret ödemeden ABD’deki tüm ev, iş ve cep numaralarını arayabiliyor, dakikalarının tamamını tıpkı Türkiye’yi arar gibi özgürce kullanabiliyor.”
 Vodafone Red’in abonelerine sunduğu hizmetler ve fırsatlar hakkında bilgi veren Ender Buruk, Red’liler için şu an 4G altyapısına geçmiş 20 ülkede varolan mobil 4G deneyimleme keyfinin yakın zamanda 25 ülkeye çıkarılacağı bilgisini verdi.
 
 “Giyilebilir teknolojide amacımız en iyisini en erişilebilir şekilde sunmak”
 Toplantı sonunda Ender Buruk, Fatih Uysal ve Vodafone Red’in yeni reklam yüzü oyuncu Fikret Kuşkan gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Ender Buruk, 20 ülkede toplam 14 milyon “Vodafone Red”li bulunduğunu ve bu sayının 1 yıl önce 4 milyon olduğunu hatırlatarak, Red tarifesinde geçiş hızında yaşanan büyümeye dikkati çekti.
 Son dönemde bilişim dünyasında oldukça rağbet gören “Giyilebilir teknolojiler” konusunda Vodafone’un çalışmalarına ilişkin sorulan soru karşısında Buruk, global kapsamda böyle bir çalışmalarının olduğunu söyledi.  Vodafone için en önemli olanın en uygun fiyata en iyiyi sunmak olduğunu dile getiren Buruk, bu gibi ürünlerin erişilebilir olmasının kendileri için önemine işaret etti.
 Türkiye’de ve dünyada akıllı telefon pazarının hızlı gelişmine de değinen Buruk, Vodafone markalı akıllı telefonlara olan ilgiden ve satışlardan çok memnun olduklarını kaydetti.