Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonu doğrultusunda toplumsal gelişim için yaptığı sosyal yatırımlar içinde spora büyük önem veren Vodafone, Spor Türkiye A.Ş. tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen “Türkiye Spor Adamları Ödülleri”nde “Yılın Sponsoru” seçildi. turkiyesporadamlari.com okurlarının oylarıyla belirlenen anket sonucuna göre Vodafone Türkiye, toplam oyların %64’ünü alarak, 2014’ün en başarılı spor sponsorları sıralamasında ilk sıraya yerleşti.
 
Harbiye Hilton Convention Center'da düzenlenen törende Vodafone Türkiye adına ödül alan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:
“Vodafone olarak, sporun, toplumların ekonomik ve sosyal gelişiminde üstlendiği işlevin bilinciyle hareket ediyor; Türkiye'yi dünyanın öncü spor ülkelerinden biri yapma hedefiyle önemli spor yatırımları yapıyoruz. Bu kapsamda, günlük hayatımızla bütünleşen futbol ve ülkemizin gerek tanıtımına gerekse ekonomisine büyük katkısı olan maraton başta olmak üzere, sporun çeşitli dallarına destek veriyoruz. Bu doğrultuda, bir yandan spor izleyicilerinin ve katılımcılarının dijital deneyimlerini zenginleştirecek çalışmalar yürütürken, bir yandan da iletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi ülkemizde ve yurtdışında harekete geçirerek, ilgili spor dalının farkındalığını ve izlenirliğini artıracak faaliyetlerde bulunuyoruz. Vodafone Türkiye olarak spor alanında büyük bir özveriyle yürüttüğümüz sponsorluk faaliyetlerimizin ödüle layık bulunmasından mutluluk duyduk. Türk toplumunun ekonomik ve sosyal gelişimi için spora desteğimizi sürdüreceğiz.”
 
Futbolun yeri özel
Vodafone Türkiye’nin spor alanında en önemli sponsorlukları arasında, 20 Ağustos 2013 tarihinde Beşiktaş JK ile 15 yıllığına imzaladığı, Türk spor tarihinin en büyük ve en kapsamlı sponsorluk anlaşması yer alıyor. Stadyumun isim hakkı, futbol takımının ana sponsorluğu ve akıllı stadyum yatırımından oluşan bu sponsorluk kapsamında yapımı devam eden ve ileri mobil teknolojilerle donatılan Vodafone Arena, İstanbul’un merkezinde, Vodafone Türkiye’nin dijital dönüşüm vizyonunun abidesi olarak yükseliyor.
 
Maratona Vodafone katkısı
Vodafone Türkiye, ülkemizin en büyük katılımlı kitlesel organizasyonu olan Vodafone İstanbul Maratonu’na da üç yıldır destek veriyor. Vodafone’un isim sponsorluğu kapsamında gerçekleştirdiği iletişim çalışmaları ve sunduğu teknolojik çözümler sayesinde her geçen yıl daha çok ilgi gören maratona katılan çipli koşucu sayısı, “Vodafone” isminin verildiği 2012’den bu yana yaklaşık 3 kat arttı. Bu yıl 16 Kasım’da yaklaşık 25 bin çipli koşucu ve 100 bini aşkın İstanbullunun katılımıyla tamamlanan maratonun önümüzdeki yıllarda daha da büyütülerek dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapılması hedefleniyor. Vodafone Türkiye aynı zamanda Nisan ayında düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na da ismini veriyor.