Vodafone Türkiye, mobil finansal hizmetlerle abonelerinin hayatını kolaylaştırmak  hedefiyle hayata geçirdiği Vodafone Cep Cüzdan'ı akıllı telefonlara getiriyor. iPhone ve Android telefonlarda ücretsiz olarak kullanılabilen uygulamayla birçok finansal işlem zahmetsizce cep telefonu üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Uygulamanın tasarım, içerik ve gelişim süreçleri ise Türk mobil teknoloji şirketi TMOB’un imzasını taşıyor.
TMOB tarafından geliştirilen ve global bir proje olarak Vodafone tarafından kullanıcılara sunulan Vodafone Cep Cüzdan uygulaması ile Vodafone'lular istedikleri cep telefonu numarasına para gönderebiliyor ve tüm Vodafone'lulardan para talebinde bulunabiliyor. Aynı şekilde QR Kod teknolojisine dayalı “Kolay Kod” özelliği ile ile QR Kod oluşturarak para isteyebiliyor ya da QR kod taratarak para gönderebiliyorlar.. Ayrıca Vodafone Cep Cüzdan kullanıcısı tüm Vodafone'lular herhangi bir faturasız Vodafone hattına diledikleri zaman,diledikleri yerden Cep Lira yükleyebiliyorlar. Üstelik Cep Cüzdan kullanıcıları tüm bu işlemleri Cep Cüzdan'larına kendi belirledikleri şifreleri ile giriş yaparak güvenle gerçekleştiriyorlar.
Vodafone Cep Cüzdan'ın diğer bir özelliği de “Biriktir Gönder” hizmeti. Bu hizmet sayesinde Cep Cüzdan kullanıcısı Vodafone'lular "Biriktir Gönder" hesaplarında para biriktirebiliyor ve biriken parayı diledikleri kişiye istedikleri zaman transfer edebiliyorlar. Ek olarak Vodafone Cep Cüzdan, kullanıcılarına internetten kolaylıkla ve güvenle alışveriş yapma imkânı da sağlıyor.
Vodafone Cep Cüzdan'ın tüm bu özelliklerinden faydalanmak için Vodafone'luların yapması gereken tek şey Cep Nakit kartlarını Cep Cüzdan'larına tanımlamak. Tanımlama işlemini hâlihazırda Cep Nakit kartı olan Vodafone'lular tek tıklama ile yapabilirken, Cep Nakit Kart'ı olmayan Vodafone aboneleri ise Cep Cüzdan uygulamasını indirir indirmez ücretsiz olarak Sanal Cep Nakit Kart yaratarak Cep Cüzdan’larını kullanmaya anında başlayabiliyorlar.
iPhone cihazlar için App. Store, Android cihazlar içinse Google Play Store üzerinden yüklenebilen uygulama ayrıca yakın alan iletişimi (NFC) uyumlu cihazlar üzerinde kullanıldığında Vodafone Türkiye'nin dönemsel NFC kampanyalarından da yararlanmaya imkan sağlıyor..