Vodafone, Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı “Dijital Dönüşüm Hareketi”nin birinci yıldönümünde, abonelerinin sadece mobil değil, sabit iletişimde de ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak ürün ve hizmetler sunuyor. 2015 yılında mobil iletişim hizmetlerinin yanı sıra evlere yönelik sabit iletişim hizmetini de abonelerine verecek olan Vodafone Türkiye, tüketiciye “her an her yerde” internete ulaşma imkânı tanıyor. Bu hedef doğrultusunda cepte süper internet hizmetinin ardından evlere de giren şirket, yeni “Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL ve Fiber” hizmetini duyurdu. Daha önce Koçnet ve Borusan Telekom’u bünyesine katan Vodafone Türkiye, 2013’te Almanya’nın önde gelen kablo TV ve internet operatörü Kabel Deutschland’ı, 2014’te de İspanya’nın lider kablo TV ve internet operatörü Ono’yu bünyesine katan Vodafone Grubu’nun “bütünleşik telekomünikasyon hizmetleri” vizyonunu Türkiye’ye taşıyarak, dijital dönüşüm hedefi doğrultusunda önemli bir gelişmeye daha imza atıyor.   
 


Gökhan Öğüt: Hem mobil ve hem de sabit genişbant iletişim şirketiyiz
Sabit internet hizmetiyle birlikte abonelerinin baştan sona tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılayan marka olmayı hedeflediklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:
“Stratejik yatırım programımız ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’nin birinci yılını geride bırakırken, ilk yıl taahhütlerimizi yerine getirmiş olmanın ve dijital dönüşüm vizyonumuzu birbirinden önemli yatırımlarla destekleyeceğimiz yeni bir yıla adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2015 yılında abonelerimize sadece mobil değil, sabit iletişim ihtiyaçlarını da karşılayacak ürün ve hizmetler sunacağız. Böylece, müşterilerimizin her an her yerde dijital dünyaya kesintisiz ve yüksek hızla bağlanabilmelerini sağlayacağız. 2015 yılı, bizim için, sadece bir mobil iletişim şirketi olmaktan çıkıp, evde ADSL, fiber internet ve TV gibi birçok sabit iletişim hizmetini de müşterilerine tek çatı altında sunan mobil ve sabit telekomünikasyon şirketi olma yolunda çok kritik bir yıl olacak. Mobil iletişimin yanı sıra sabit iletişimde de hızla büyüyeceğiz.”
 
“Dijital Dönüşüm vizyonumuzu evlere taşıyoruz”
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) raporuna göre genişbant internet abonesi sayısının son 6 yılda 6 katından fazlasına çıkarak 2014 yılı üçüncü çeyrek sonu itibariyle 40 milyona ulaştığını ifade eden Öğüt, şöyle devam etti:
“Bu büyümenin önemli bir kısmını, mobil cepten ve bilgisayardan internet kullanıcıları oluşturuyor. 2014 yılının üçüncü çeyreğinde toplam internet aboneliğinde bir önceki üç aylık döneme göre %7,6 artış gerçekleşti ve mobil ve özellikle fiber internet abonelerinin artmasıyla birlikte internet abone sayısındaki genel artış eğilimi devam etti. Toplam internet abone sayısının yıllık artış oranı ise %28,2 olarak gerçekleşti. Vodafone Türkiye olarak, 2009 yılından bu yana tüketicilerimize 3G teknolojileri aracılığıyla süper internet hizmeti sunuyoruz. Yeni ‘Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL ve Fiber’ hizmetimizle, süper interneti sabit teknolojiler üzerinden de tüketicilerle buluşturarak evlerde daha güçlü olmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 81 iline aynı anda sunduğumuz süper internet ADSL ve Fiber hizmetlerimizle, tüketicilerimizin hiçbir ek ücret ödemeden, sadece ihtiyaçları olan limitsiz internete sahip olmalarını sağlayacağız.”
 
“Genişbant internet ihtiyacı için çözüm, fiber”
Öğüt, artan internet kullanımı ve genişbant internet ihtiyacını karşılamak için çözümün tüm yurdu fiber ağlarla örmekten geçtiğini de sözlerine ekledi. Öğüt, şöyle konuştu: 
“Bugün karayolu, demiryolu, havayolu taşımacılığı ülkelerin ekonomisi için ne kadar önemliyse, ülkelerin fiber transmisyon altyapısının geliştirilmesi ve dördüncü bir kalem olarak ele alınması da aynı derecede önem taşıyor. Özellikle 4G gibi yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması için ülkemizde baz istasyonlarını şebekeye bağlayan fiber transmisyon altyapısının oluşması gerekiyor. Vodafone Türkiye olarak, dijital bağlantılı Türkiye vizyonumuzla teknoloji altyapı yatırımlarına büyük önem veriyoruz.”
 
Ayda 49,90 TL’ye limitsiz sabit internet
Vodafone Türkiye, yeni “Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL” hizmetiyle, ev kullanıcılarına, ayda 49,90 TL’ye limitsiz sabit internet sunuyor. Böylece Vodafone aboneleri, ev telefonu bağlatmaya gerek olmadan ve hat için hiçbir ek ücret ödemeden, evde süper hızlı limitsiz internet kullanma imkânına kavuşuyor. Vodafone Türkiye’nin 24 ay kontratla sunduğu limitsiz telefonsuz (yalın) ADSL hattını bağlatmak için 0850 542 0 542’yi aramak yeterli oluyor. “Vodafone SüperNet Telefonsuz ADSL” hizmetiyle ev kullanıcılarına 16 Mbps’ye kadar hız ve 50 GB adil kullanım kotası sağlanırken, kampanya kapsamında sunulan “telefonsuz Fiber” hizmetiyle de 24 Mbps’ye kadar hız ve 75 GB adil kullanım kotası sağlanıyor.