Uluslararası Af Örgütü haksız yere tutuklanma, kaçırılma ve işkence görme riski ile karşı karşıya olan gazeteci, aktivist, öğrenci ve protestocuların kullanımı için akıllı telefonları panik düğmesine dönüştüren yeni bir uygulama yarattı.
 
Android işletim sistemi için yaratılan ve Google Playstore’da satışa sunulan uygulama cep telefonlarını bir alarma dönüştürüyor ve tehlike anında kullanıldığında hızlı bir şekilde diğer aktivistleri durumdan haberdar ediyor.
 
Uluslararası Af Örgütü Teknoloji ve İnsan Kaynakları sorumlusu Tanya O’Carroll konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Panik düğmesinin amacı tüm dünyadaki aktivistleri saldırı, işkence, kaçırma ve usulsuz tutuklamalara karşı korumak. Çok iyi biliyoruz ki tutuklanan bir aktivistin kurtarılması için ilk saatler çok önemli. Bu ilk saatlerde karakolları telefon yağmuruna tutarak, protesto gösterileri düzenleyerek, avukatları harekete geçirerek ya da Af Örgütü bünyesinde bir kampanya başlatıp uluslararası baskı oluşturarak aktivitleri kurtarabiliyoruz. Bu teknoloji sayesinde teknolojiyi insan hakları için verdiğimiz savaşa dahil ediyoruz” dedi.
 
Panik düğmesi uygulaması 4 dilde kullanılabiliyor.