Güvenlik yazılımcısı firmanın küçük rakiplerine zarar vermek için 10 yıl boyunca sahte bir kötü amaçlı yazılım kullandığı iddia edildi. Al Jazeera Türk'ün  Reuters'a dayandırdığı habere göre, iki kaynak, dünyaca ünlü firmanın'nin sahte virüsü 'kendisinden teknoloji çaldığına inandığı küçük rakiplerine zarar vermek için kullandığını' belirtti. 

Kaynakların verdiği bilgiye göre, firma sahte virüsü güvenlik yazılımlarına entegre ettiği bir kodla ekledi. Birçok yazılıma sızdırılan kodun ardından isimsiz olarak Total Virus gibi yazılım denetleme firmalarına gönderildiği ve taramalarda yanlış virüs alarmına yol açtığı belirtildi. 

Kaynağı bilinmeyen bir üçüncü partinin neden olduğu sahte virüs müdahalesinin, 2009-2013 yılları arasında tavan yaptığı öne sürülürken, firmanın rakiplerini aldatmak için başlattığı projede aylarca çok sayıda araştırmacı çalıştırdığı savunuldu. Firma, piyasadaki konumunu güçlendirmek için bu tür bir operasyon gerçekleştirdiği iddialarını reddetti. 

CASUSLUKLA DA SUÇLANMIŞTI
Rus hükümetine yakın olmakla eleştirilen firma, mart ayında rapolarını saptırmakla suçlanmıştı. O dönem basına yansıyan haberde, firmanın Rusya merkezli küresel siber saldırıları sakladığı, Batı ülkelerini hedef alan saldırıları ise öne çıkardığı öne sürülmüştü. Haberde, firmanın Rusya'da siber örgütler yerine Britanya ve İsrail gibi ABD'nin ana müttefiklerindeki örgütleri tespit etmesi, yanlı davrandığının delili olarak gösterilmişti.