Apple merakla beklenen yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9'u tanıttı. Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nın ilk gününde tanıtılan iOS 9'un özellikle performans artırıp, pil ömrünü uzatan bir güncelleme olduğu belirtildi.

iOS 9'da özellikle Siri'nin daha akıllı bir hale gelmesi dikkat çekiyor. Siri'nin yeni işletim sistemi ile Proactive özelliği olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcıya yapmak istediği işe göre uygulama önerisinde bulunabilecek. Akıllanan Siri 'geçen yazdan fotoğraflar' gibi komutlar aldığında tüm ilgili içerikleri bulabilecek.

Bu yıl içinde iPad ve iPhone kullanıcılarına sunulacak iOS 9 ile Apple'ın harita uygulaması Apple Maps'de de geliştirmeler yapıldı. 20 şehirde toplu taşıma bilgileri eklendi.  Şehir sayısının zamanla artması bekleniyor.

Apple bunun yanında ödeme uygulaması Apple Pay'in de artık daha fazla bankave kredi kartıyla uyumlu olduğunu açıkladı. Kredi kartı, banka kartı ve mağaza kartlarının tek uygulamada birleştiren Wallet'ın da tanıtımını gerçekleştirdi.

YENİ OS X SONBAHARDA GELİYOR
ABD'li teknoloji devi yeni Mac OS X işletim sistemi El Capitan'ın da tanıtımını gerçekleştirdi. Firmanın Yazılımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi bunun gelmiş geçmiş en hızlı OS X olduğunu belirtti ve “ElCapitan 1.4 kat daha hızlı ve uygulamalar arasında 2 kat daha hızlı geçiliyor” diye konuştu. Mac kullanıcıları sonbaharda ücretsiz bir biçimde güncellemeyi indirebiecek. 

Apple iOS 9'u tanıttı

iOS 9'un tüm özellikleri

iOS 9'da Wallet ve Apple Pay yeniliği

iOS 9'a yeni News (Haberler) uygulaması geldi

Apple Maps Haritalar'a Transit özelliği eklendi

iOS 9'da not (notes) uygulaması yenilendi

App Store 100 milyar uygulama indirmeye ulaştı