Blippar, San Francisco’nun konusunda uzman ve teknoloji sektörünün sayılı kişilerini de kendi bünyesine katarak şirket faaliyetlerini genişletti. Türkiye ofisi bu yatırımdan iyi bir pay alacak

Artırılmış gerçeklik, yapay zeka,görsel arama ve programlama alanlarında uzmanlaşan lider teknoloji şirketi Blippar, Inc. 54 milyon ABD dolarlık dördüncü yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Yatırım turunun bu bacağında başı çeken Malezya Devleti’nin stratejik yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad oldu. Bu yatırıma Blippar’ın mevcut yatırımcı tabanı tarafından yapılan diğer yatırımları da buna katkıda bulundu. Yeni yatırım turu Blippar’ın 2011’deki lansmanından bu yana gerçekleştirdiği muazzam büyümenin önemli bir adımını oluşturdu. Blippar, konusunda en iyi isimlerin bünyesine katmak istediği artırılmış gerçeklik, derin makine öğrenimi ve programlama teknolojilerinde uzman değerli mühendisleri San Francisco’ daki ARGE merkezine istihdam ediyor. Bu yatırım ile beraber, San Francisco’daki ARGE merkezinde yapılan çalışmalarını hızlandırarak, kullanıcıların gördükleri dünyayı daha fazla anlamasını ve bu dünya hakkında daha fazla bilgi alması misyonunu üstlenecek.



Blippar Türkiye kurucu CEO’su Zehra Öney, Blippar Türkiye’nin 2014 yılında kuruluşundan bu yana dünyadaki Blippar ofisleri içerisinde Türkiye organizasyonun yaptığı öncü ve yaratıcı kampanyalarla Türkiye’nin potansiyel vaad eden meraklı ve araştırmacı nüfusu sayesinde üst sıralarda olduklarını vurguladı. Yeni yatırımdan Türkiye’nin oldukça iyi bir pay alacağını belirtti.

Blippar kurucu ortağı ve CEO Ambarish Mitra, yatırım turunun tamamlanmasına istinaden şu demeci verdi: “2016 Blippar’ın tarihinde en önemli yıl olmaya aday, çünkü sadece bir işletme olarak kapsam ve derinliğimizi –tüm ekibimiz, teknolojik kapasitelerimiz ve sunduğumuz ürünler bakımlarından– büyütmekle kalmıyoruz, aynı zamanda da fiziksel dünya için gerçek bir görsel arama motoru olma vizyonumuzla yeni bir zirveye ulaşacağız. Bu en son yatırım turu sayesinde en üstün mühendislik yeteneklerini kendimize katmaya, lider konumdaki global kurulum tabanımızı daha da genişletmeye devam edeceğiz. Marka ortaklarımız için eşsiz kampanyalar yaratmaya ve etrafımızdaki dünyanın sınırsız bilgilerine kendi dillerinde ve almış oldukları eğitimden bağımsız olarak erişebilecekleri yeni bir çağ vizyonu yaratmaya devam edeceğiz.”

2015 yılında fiziksel dünya için gerçek bir görsel arama platformu haline gelme planlarını açıklamasından bu yana, Blippar lider bir teknoloji şirketi olarak kabul edilmekte ve görsel arama, derin makine öğrenimi ve programlama alanlarında ünlü uzmanları bünyesine katmaya devam ediyor. San Francisco ve Mountain View ofislerinde görevli yaklaşık 60 mühendisiyle ve dünyanın dört bir yanındaki 14 global ofiste görev yapan 300’den fazla mühendisle, Blippar yeni yatırım kaynaklarını kullanarak mühendislik ekibini daha da büyütmeyi ve geniş bir yeni kategoriler yelpazesini ve zengin içerikleri ekleyerek görsel tarama kapasitelerinin global menzilini genişletmeyi hedefliyor.



Yeni yatırım kapasitesi ayrıca Blippar’ın görsel arama davranışını alışkanlığa dönüştürerek kullanıcı tabanını büyütmesine imkân sağlayacak. Şirket daha şimdiden 65 milyondan fazla kullanıcıdan oluşan global kullanıcı tabanıyla kullanıcılar tarafından muazzam bir hızla benimsendi ve dünyanın en büyük ve en heyecan verici medya sahipleriyle, örneğin Nestlé, Condé Nast, TIME Inc., Procter & Gamble, Kraft, Heinz, Universal Pictures, Coca-Cola, PepsiCo, Disney ve Jaguar gibi, ortaklıklara girdi. Şirket bir yandan dünyayla görme gücü aracılığıyla etkileşime girme şeklimizi değiştirmeyi hedefleyen geniş kapsamlı vizyonuna doğru büyük adımlar atarken, kullanıcı tabanını genişletme gayretlerini artırmakla, bir yandan ‘blippleme’ davranış alışkanlığını yaygınlaştırırken, daha şimdiden göz alıcı boyutlara ulaşmış olan küresel ayak izini daha da büyütebilecek.

Şirket yatırımlardan ayrıca eğitim sektöründeki varlığını daha da genişletmek ve sınıf dersliklerini etkileşimli görsel öğrenme deneyimleriyle güçlendirmeye çalışan eğitimciler için varsayılan platform haline gelmek için mevcut erken kullanım projelerini geliştirmek için yararlanacak.