Akıllı telefon ve benzerleri sayesinde, gündelik çalışma hayatımızda sıkça kullandığımız uygulama, masaüstü, veri ve servislere mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bankacılık alanında Citrix XenApp gibi özel güçlüklere yönelik çözümler gözde. Doğru kullanıldıkları zaman bu uygulamalar taleplere cevap vermek için oldukça ideal.

Önceleri Windows masaüstü; finans dünyasında işyerlerinin merkezindeydi. Bugün ise bu onlarca imkandan sadece birisi. Gün geçtikçe çalışma alanımız bizi gittiğimiz her yerde daha çok takip eder hale geldi. İş dünyasında en yaygın kavram adeta “mobilite” haline gelmiş durumda.
Akıllı telefon ve cihazlarla gündelik çalışma hayatımızda sıkça kullandığımız uygulama, masaüstü, veri ve servislere mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşırken, bankacılığa yönelik çözümler doğru kullanıldıklarında sektörün ihtiyaçlarını adresliyor. 
Bu uygulamaların önemli bir bölümü çalışanların daha verimli ve üretken olmasına yardımcı oluyor, şirketin katma değer üretimini arttırıyor Bu nedenle uygulama portföyü bilgi işlem açısından önemlidir. Bu portföyün geliştirilmesinde Windows uygulama barındırma belirleyici bir rol oynar. Bu sayede Windows tabanlı uygulamalar akıllı telefon ve tablet gibi masaüstüne bağlı çalışmayan alanlara da uygun hale getiriliyor.
Bilişim sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Citrix, sunduğu Citrix XenApp gibi üzerinde BT çözümleriyle bu noktada firmalara destek veriyor. Bu çözümle uygulama ve veriler arka tarafta yeniden kodlamaya gerek kalmadan sanal olarak kullanıma sunulabiliyor.  İşletme bünyesindeki uygulamaların yeni mobil versiyonlarının programlanmasından farklı olarak, bu durum bilgi işlem bölümlerinin zaman ve maliyetten tasarruf yapmasını sağlıyor.

Finans sektöründe kullanımı kolay mobil uygulamalar tercih ediliyor
Finans sektöründe işletme dahilinde e-posta istemcileri, web tarayıcıları, Dropbox gibi veri paylaşım hizmetleri ile takvim uygulamaları son derece yaygın. Çalışanlar bunların yardımıyla eksik kalan ve yeterince kullanıcı dostu olmayan şirket uygulamalarının eksiklerini gidermeye çalışıyor. Ama bu durum bir güvenlik riski teşkil etmekte. Citrix’e göre; ister firmanın dahili bilgi işlem çalışanları, ister harici taşeron hizmet sağlayıcıları olsun, çalışanların kişisel uygulamaları yerine kullanıcı tarafından kabul gören bir standartta ve aynı zamanda kurumsal politikalara uygun alternatifler sunabilmek gerekiyor. Buna yönelik bir imkan, klasik “tüketici” uygulamalarından daha fazlasını sunan “kurumsal” uygulamalar. Örneğin bir görüşme davetine eklenti ilave etme veya bir takvim gönderisi ile toplantıya davet edebilme imkanı.
Citrix, çalışanların kendi “kurumsal” uygulamalarını kullanırken alıştıkları “tüketici” uygulamalarının aşina arayüzlerinden vazgeçmek istemediklerini düşünüyor, bu nedenle kullanımı kolay ve aynı şekilde rahat anlaşılır mobil uygulamalar büyük beğeni topladığını belirtiyor. 

Güvenlik riskleri uygulamadan uygulamaya değişiyor
Mobil son kullanıcı cihazların çok yönlü kullanımı sağlam temellere oturan bir güvenlik stratejisi gerektiriyor. Bu noktada güvenlik riskleri uygulamalar arasında farklılık göstermekte. Citrix’e göre örneğin banka müşterilerinin tablet yardımıyla kişisel verilerine erişimleri ile standart yönetim uygulamalarının, örneğin masraf mahsuplaşma uygulamasının kullanımı iki ayrı ölçü ile ele alınmalı. İlk örnekte hassas veriler yönetilirken, bu nedenle müşteri verilerinin korunması daha yüksek güvenlik standartları gerektiriyor. Bu noktada yerel veri kaydının önlenmesi veya mobil uygulama yönetimi Citrix XenMobile ile sağlanabiliyor
Bilgi işlem bölümlerinin her mobil uygulamayı potansiyel bir güvenlik riski olarak sınıflandırmasına gerek yok, bunu sadece gerçekten zorunlu olduğu yerde yapmak yeterli. Esnek bir güvenlik stratejisi farklı kullanım bölgeleri tanımlıyor ve kullanıcının mevcut konumu ve ağ bağlantısına göre veri erişimi için farklı yetkiler belirliyor. Kuruma özel bir bilgi işlem stratejisi dahilinde uygulama merkezli bir prensibin entegrasyonu ile işletme ve çalışanlarının birlikte fayda sağladığı karşılıklı bir kazanım durumu oluşuyor.