Mobil uygulama sektörünün Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim tarafından geliştirilen “Ehliyet” uygulaması ile artık ehliyet sınavına hazırlanmak ve güncel bilgilere erişmek çok kolay.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her iki ayda bir olmak üzere yılda toplam 6 defa yapılan ehliyet sınavı yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşmakta. Arox Bilişim’in “Ehliyet” uygulamasının amacı da çalışma ortamını mobil ortama taşıyarak, yazılı sınava her yerde kolayca çalışabilmeyi sağlamak, direksiyon sınavı için de bazı tavsiyeler vermek.


 
Ayrıca Ehliyet uygulamasını kullanmak için internet bağlantısına da gerek yok. Uygulamanın AppStore’dan bir kere indirilip kurulması yeterli oluyor. Sonrasında sürücü adayları,  ilkyardım, trafik ve çevre, motor ve araç tekniği bilgilerine rahatlıkla çalışabiliyor. Uygulamanın önemli özelliklerinden birisi içerisindeki geçmiş sınavlar. Bu geçmiş sınav testleriyle adaylar, kendisini test edip sınava hazırlıklı bir şekilde girebiliyor.
 
Uygulama bunun yanı sıra; sürücü adaylarında aranacak şartlar, yazılı sınav bilgileri, direksiyon sınavı bilgileri, direksiyon sınavında dikkat edilmesi gerekenler, trafik cezaları bilgilerini de içeriyor.
Mobil uygulama pazarının Türkiye’deki öncülerinden olan Arox Bilişim, bugüne kadar 72 iOS, 24 Android, 6 Blackberry ve 3 Windows Phone uygulaması geliştirdi. Bu uygulamalarda 3 milyon tekil kullanıcıya ve toplamda 3.5 milyon toplam indirilme sayısına ulaşıldı. Bu rakamlar ile Arox, Türkiye’deki her 100 akıllı telefon kullanıcısından 20’sinin hayatına bir şekilde girmiş durumda. 
Arox Bilişim'in hazırladığı Ehliyet uygulamasını buraya tıklayarak iOS cihazlarınıza indirebilirsiniz.