Google’ın Gmail ekibi Inbox olarak adlandırılan yeni bir web ve mobil uygulaması yayınladı. Inbox kullanıcıların e-posta kullanım alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefliyor.
 
Inbox uygulamasının en başta dikkat çeken özellikleri arasında İleti Grupları bulunuyor. Gmail’de geçen yıl kullanıma sunulan kategori sisteminin genişletilmiş hâli olan İleti Grupları sayesinde tanıtım, seyahat, alışveriş, finans gibi farklı kategoriler altındaki e-posta iletileriniz bir arada bulunur. Böylelikle bu iletileri kontrol etmeniz ve yönetmeniz daha kolay hâle geliyor.
 
İletilerde bulunan önemli kısımların altının çizilmesi, öne çıkarılması da Inbox’ı farklı kılıyor. Örneğin havayolu şirketinden gelen ve elektronik bilet bilgilerinin bulunduğu bir iletide uçuşla ilgili bilgiler işaretleniyor. Ayrıca Inbox e-posta iletilerine web tabanlı veriler de ekliyor. Havayolu örneğinden devam edecek olursak, ileti içinde uçuşun gerçek zamanlı durumu gösteriliyor.
 
Diğer Inbox özelliklerinin arasında Hatırlatıcılar, Yardımlar ve Erteleme İşlevi gibi özellikler bulunuyor. Inbox çeşitli görevler için hatırlatıcılar oluşturmaya yarıyor ve daha sonra bu görevleri yerine getirmeniz için de size yardımcı oluyor. Eğer bir mağazayı aramanız gerekiyorsa, Inbox size o mağazanın telefon numarasını sunuyor. Öte yandan Erteleme İşlevi sayesinde gelen e-posta iletileri veya görevleri daha sonra okumak ya da yerine getirmek için erteleme imkanı da sunuluyor.
 
Inbox’a web sitesi üzerinden ya da iPhone ve Android cihazlarında erişmek mümkün. Ancak Inbox’tan yararlanmak için davetiye gerekiyor, tıpkı bundan 10 yıl önce, Gmail’in kullanıma sunulduğu ilk günlerde olduğu gibi. Gmail ekibinin dağıttığı davetiyelerden birine sahip olmak için inbox@google.com adresine ileti göndererek davetli listesine adınızı yazdırmanız gerekiyor.