Apple mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 9'un 4. betasını geliştiriciler için yayınladı. iOS 9, iPhone, iPad ve iPod Touch'a birçok yenilik getirecek. Geliştiricilerde bu yeni özellikleri, Beta 4 güncellemesiyle beraber herkesten önce test etmeye başladı. İşte iOS 9 Beta 4'ün getirdiği yenilikler.
 
Ev paylaşımı: Yeni müzik servisi ve uygulamasının devreye girmesiyle birlikte iOS 8.4'te ev paylaşımı için olan müzikler kaldırılmıştı. Ancak iTunes yöneticisi Eddy Cue iOS 9'da bu özelliği tekrar dahil edeceklerini belirtmişti. Beta 4'le birlikte geri dönmüş.

iPod touch desteği: Yeni iPod touch'lara da destek geldi. Yeni beta ile bu cihazlara yükleme profili dahil ediliyor.

Kamerada ses düğmeleri kullanılıyor: iOS 9 beta 3'te ses düğmelerinin deklanşör gibi kullanılmasını engelleyen bir hata vardı. Beta 4 ile birlikte bu hata düzeltilmiş.

Bildirimler simgesi: Bildirimler ayarını gösteren simgenin rengi kırmızı. Pil simgesinin kenarları yuvarlatılmış, kare kenarlı değil.

Podcast'ler PiP modu çalışıyor: iPad'in çoklu görev özelliklerinden biri de bir uygulama içinde küçük pencerece video izlemekti. Bu özelliğe Picture in Picture kısaca PiP deniliyor. Artık bu mod podcast uygulaması ile uyumlu.

Handoff: Handoff özelliği ise çoklu görev ekranında alt kısma taşındı. Yeni handoff'u açmak için yukarı çekmeniz yeterli.

Apple Pay: Mobil ödeme sisteminin yeni bir ayarı var. Home tuşuna iki kere tıklayınca Apple Pay'e erişim sağlanıyor.
 
iPhone ve iPad'de oyunlar nasıl yedeklenir