Apple'ın iOS cihazlarına, Apple tarafından izin verilmeyen uygulamaları yüklemek için kullanılan Jailbreak uygulamasının kodlarının Çinliler tarafından çalındığı ve Pangu Jailbreak isminde yeni bir uygulama olarak yayınlandığı ortaya çıktı.

Internette i0n1c rumuzuyla tanınan Alman güvenlik uzmanı Stefan Esser tarafından geliştirilen Jailbreak üzerinde uygulamalar geliştirmek isteyenler için Stefann Esser tarafından düzenli olarak kodlar yayınlanıyor ancak bu kodların gizli kalması isteniyordu. JailBreak'ı kurmak ve çalıştırmak için iOS sisteminde açıklar bulmasıyla tanınan Stefan Esser bu sayede çok popüler bir hacker olmuştu.

Çinlilerin Pangu Jailbreak uygulamasını duyunca Twitter'daki hesabından "Hırsızlar!" yorumunu yayınlayan Stefan Esser kodların Çinlilerin eline nasıl geçtiğini bilmiyor. Pangu'nun güvenlik riskleri yaratabileceği ve Çinli hacker'ların kullanıcıların cihazlarına erişmek için Pangu'yu kullanabilecekleri de dile getirilen endişeler arasında yer alıyor. Stefan Esser da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Pangu kullanan takipçilerime, Çin'den gelen zararlı yazılımlarla mutluluklar diliyorum," ifadesini kullandı.

Güvenlik uzmanları, Pangu'da henüz zararlı bir yazılım tespit etmediklerini açıklasalar da Çinli Jailbreak'a karşı dikkatli yaklaşılması gerektiğinin de altı çiziliyor.