560 milyon kullanıcısıyla dünyanın önde gelen mobil platformu LINE, özellikle selfie (özçekim) için hazırlanan kamera uygulaması B612’yi piyasaya sunduğunu duyurdu. Kullanımı oldukça kolay olan  uygulama, gereksiz kamera özelliklerden arındırılarak yalnızca selfie’lerin daha iyi görünmesine odaklanıyor. Uygulama hem iOS hem de Google Play’de yerini aldı.



LINE’ın B612 kamera uygulaması sahip olduğu sayısız özellikler sayesinde, selfie çılgınlarının fotoğraflar üzerinde göz kamaştırıcı değişiklikler yapmasını  kolaylaştırıyor. Adını Küçük Prens hikayesindeki bir gezegenden alan B612,  sosyal ağlarda ya da kişisel bloglarında fotoğraf paylaşmayı seven kişiler için kusursuz selfie’ler çekilmesini sağlayan özelliklere sahip.
 
Selfie paylaşanları ödüller bekliyor
LINE’ın 21 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği etkinlik kapsamında, uygulamayla selfie çekip #B612 ve #LINETurkiye hashtag’leriyle Instagram’da paylaşan kullanıcılar selfie çubuğu kazanma şansı yakalıyor. 
 
B612 nasıl kullanılır?
Otomatik olarak ön kamerayı kullanan B612’nin tek elle kullanmaya imkan veren özelliği sayesinde fotoğraf çekmek için ekrana dokunmak yeterli. İstenmeyen fotoğraflar cihaza kayıt edilmiyor. Güzel bir kare yakalandığında ekranın sağ alt köşesinde yer alan Kaydet tuşuna basmak yeterli oluyor. Fotoğraf çekimi sırasında ses çıkmadığı için birçok yerde selfie çekmek mümkün hale geliyor.
 
Selfie’ler için özel olarak tasarlanan 53 filtre
Android cihazlarda 53 ve iOS cihazlarda 49 filtre sunan uygulamada fotoğraf çekimi sırasında ekranın tam ortasında bulunan tuşa basarak filtreler arasında rastgele geçiş yapılabiliyor. Ayrıca ekranı sağa veya sola sürükleyerek de filtreler arasında kolayca gezmek mümkün. Filtreler fotoğraf çekilmeden önce gösterildiği için çekilecek fotoğraf ların nasıl görüneceğini anlamak ise çok daha kolay.
 
Ek yükleme gerektirmeyen yumuşak odaklanma
İnsanları otomatik algılayan B612, arka plandakileri odak dışında tutarak yüzleri ve vücutları vurguluyor. Bu özellik fotoğrafların profesyonel bir kameradan çıkmış gibi görünmesini sağlıyor.
 
Kullanımı kolay kolaj özelliği
Ekranın sol altında yer alan butona tıklayarak fotoğraf çekmeden önce kolaj özelliği aktif hale getiriliyor. Her fotoğraf sırasında farklı filtreler seçilebiliyor.
 
Arkadaşlarla paylaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı
Çekilen selfie’ler Facebook, Twitter ve Instagram’da kolayca paylaşılabiliyor.