Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, bulut teknolojisinin KOBİ’lere rekabet üstünlüğü getirdiğini belirterek, “Verilere her yerden erişimi sağlayan bulut teknolojisi firmalar için finans kadar önemli hale geldi. Türkiye’de KOBİ’ler henüz bu uygulamalar konusunda bilinçli değil. Kullanımın giderek artmasını bekliyoruz” dedi.

Microsoft’un her yıl buluta en az 3 milyar dolar yatırım yaptığını, bulutu yalnızca teknolojik gelişimin bir uzantısı olarak değil dünyayı değiştiren, ekonominin kurallarını yeniden yazan bir kavram olarak gördüklerini kaydeden Özmen, “Bu değişimi göremeyen ve uyum sağlayamayanlar gerileyecek, bazıları kendilerine sürdürülebilir niş alanlar bularak yaşamaya devam edecek” diye konuştu.

Tamer Özmen, Türkiye’de teknoloji kullanımının yaygın olduğuna ancak lüks ve gösteriş aracı olanların tercih edildiğine de işaret ederek, gösterişli teknolojiler yerine bulut gibi verim sağlayan teknolojilerin kullanılması gerektiğini kaydetti.
Özmen, bu yıl Türkiye’de odaklarının bulut hizmetleri, eğitim ve KOBİ’ler olacağını da aktardı.

Kod yazma eğitimi
Bilgisayarda Windows XP işletim sisteminin kullanımına da değinen Tamer Özmen, “Windows XP’nin halen genelde yüzde 8, KOBİ’lerde yüzde 17’lik kullanım oranı var. Bu oranı düşürmek istiyoruz. Bu sistemde güvenlik açığı var artı kullanımının bırakılmasını istiyoruz” dedi. Özmen, kod eğitimlerinde de 5 bin çocuğa ulaştıklarını aktardı.
Hanife Baş / Milliyet